Happy Traveller στην Ινδία – Μέρος 2 στην Jaipur (Τζαϊπούρ)

Αυτην την εβδομαδα συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Ινδία.
Ξεκινάμε ένα roadtrip στο λεγόμενο “χρυσό τρίγωνο” και πρώτος μας σταθμός είναι η ιστορική Τζαϊπούρ, γνωστή και ως “Ροζ πόλη” χάρη στο ιδιαίτερο χρώμα με το οποίο είναι βαμμένα τα περισσότερα κτίρια της.

Θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης όπως το παλάτι του ανέμου με τα σχεδόν 1000 παράθυρα, το παλάτι του νερού που οι 4 από τους 5 ορόφους είναι βυθισμένοι στη λίμνη, το εντυπωσιακό καστρο Άμπερ, αλλα και το ανάκτορο της βασιλικής οικογένειας στο κέντρο της πόλης το οποίο έχει κάποια απίστευτα όμορφα δωμάτια που θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.


Στο κέντρο της πόλης θα θαυμάσουμε επίσης το μεγαλύτερο ηλιακό ρολόι στον κόσμο και θα κάνουμε ατελείωτες βόλτες στις αγορές που βρίσκονται στα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης. Τέλος θα ανέβουμε με τα πόδια σε έναν απο τους λόφους γύρω από την πόλη για να θαυμάσουμε τη θέα και να δούμε έναν επιβλητικό Ινδουιστικό ναό.

Δες το επεισόδιο, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here