Αυτή την εβδομάδα έχουμε Happy Traveller στην επαρχία της Απουλίας στην Κάτω Ιταλία. 

Ταξιδεύουμε με πλοίο απο Ηγουμενίτσα για Μπάρι και ξεκινάμε το οδοιπορικο μας στο νότιο τμήμα της γειτονικής μας χώρας όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της Magna Grecia.

Κάνουμε βόλτα στην γραφική παλιά πόλη του Μπάρι και μαθαίνουμε πως φτιάχνονται τα παραδοσιακά ζυμαρικά με σχήμα αυτιού. 

Οδηγούμε παράλληλα με την ακτή και περνάμε από το ειδυλλιακό Πολινιάνο αλ μάρε (Polignano al mare) με τις εντυπωσιακές σπηλιές. 

Επόμενη στάση η Μονόπολη και το πανέμορφο Αλμπερομπέλο με τους χαρακτηριστικούς τρούλους.

Πρώτη μας διανυκτέρευση στο Οτράντο γνωστό και ως “Υδρούσα” με το γραφικό λιμάνι, όπου θα κάνουμε απογευματινή βόλτα στο κάστρο και θα δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ. 

Την επόμενη μέρα κατηφορίζουμε ώς την άκρη του τακουνιού της μπότας της Ιταλίας, και στη συνέχεια θα περάσουμε από την Καλίπολη και το Λέτσε που αποκαλείται και Φλωρεντία του Νότου.

Εκεί γύρω από το Λέτσε θα επισκεφτούμε και το χωριό “Καλημέρα” που είναι ένα από τα ελληνόφωνα χωριά της χερσονήσου Salento γνωστά και ως Grecia Salentina (Η Ελλάδα της χερσονήσου Σαλέντο).

Η συνέχεια έχει πέρασαμα από τον Τάραντα, την αρχαία ελληνική αποικία των Σπαρτιατών που θα δούμε όμως αναλυτικά στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Happy Traveller στην κάτω Ιταλία, επαρχία της Απουλίας, δείτε το επεισόδιο, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here