Happy Traveller στη Ρόδο – Μέρος 3
Σάββατο 26/4 | ΣΚΑΪ, 17:00

Μοναδικές πεταλούδες στη φύση της Κοιλάδας των Πεταλούδων στη Ρόδο
Η μαγευτική Κοιλάδα με τις Πεταλούδες στη Ρόδο: Ένας φυσικός παράδεισος γεμάτος χρώματα, ηρεμία και ζωντάνια.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του ταξιδιού μας στη Ρόδο μάς οδηγεί στην καταπράσινη ορεινή ενδοχώρα του νησιού. Αφήνουμε πίσω μας τις παραλίες με τα σμαραγδένια νερά και ανηφορίζουμε προς τα βουνά, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές μέσα στη φύση.

Η περιπέτεια ξεκινά στις Επτά Πηγές, μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στο δάσος. Εκεί διασχίζουμε το ιστορικό τούνελ που κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς πριν από περίπου 100 χρόνια, με σκοπό την υδροδότηση του κοντινού κάμπου.

Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το γραφικό χωριό Αρχίπολη, με τους φιλόξενους κατοίκους και τα παραδοσιακά σπίτια. Περνάμε από μια αυθεντική φάρμα με γαϊδουράκια και άλλα ζώα, όπου δοκιμάζουμε τοπικές λιχουδιές: μελεκούνι, φρέσκα φρούτα και ροδίτικο μέλι.

Η διαδρομή μάς φέρνει στην Ελεούσα, όπου εξερευνούμε το εγκαταλελειμμένο ιταλικό σανατόριο, ένα κτίριο-φάντασμα με ιδιαίτερη ιστορία.

Στο βουνό του Προφήτη Ηλία, συναντάμε ένα από τα πιο ξεχωριστά αξιοθέατα του νησιού: τη μυστηριώδη και ερειπωμένη “Βίλα Μουσολίνι”, κρυμμένη μέσα στο πυκνό δάσος.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, στα βορειοδυτικά της Ρόδου – ένα τοπίο μαγευτικό με ένα φυσικό θέαμα που κόβει την ανάσα.

Το Happy Traveller στη Ρόδο, Μέρος 3 έπαιξε το Σάββατο 26 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, στον ΣΚΑΪ. Αν θέλεις να το ξαναδεις δες το βίντεο που ακολουθεί εδώ:

Που να μείνω: Στη Ρόδο θα βρεις επιλογές για κάθε προϋπολογισμό, από πολυτελή resorts μέχρι οικονομικούς ξενώνες. Εμείς κατά τη διαμονή μας το καλοκαίρι του 2024 μείναμε στο ATRIUM HOTELS. Αν θέλεις να μείνεις εκεί, κάνε κλικ εδώ.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ:

Previous articleΤο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που ζωντανεύει την ιστορία στα Κηπιά Καβάλας
Next article3 ελληνικές πόλεις για μοναδικά City Breaks – Ξεχνάς το εξωτερικό!
Η πιο σημαντική αποσκευή σε κάθε ταξίδι είναι η καλή μας διάθεση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here