Αυτήν την εβδομάδα φέρνουμε το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά σαλπάρωντας για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νησιά της Ελλάδας, τη μυστηριακή και ειδυλλιακή Σαμοθρακη!

Θα μπούμε οικογενειακώς με το βαν στο πλοίο από Αλεξανδρούπολη και θα αποβιβαστούμε στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης.

Θα γνωρίσουμε την άγρια ομορφιά του νησιού, Θα περιπλανηθούμε στα σοκάκια της χώρας και στο δημοφιλές δημοτικό κάμπινγκ.

Θα επισκευθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης όπου θα θαυμάσουμε το ιερό των μεγάλων θεών και το χώρο όπου κατά την αρχαιότητα τελούνταν τα Καβειρια μυστήρια.

Θα παμε πεζοπορία στους πρόποδες του όρου Σαος, θα δούμε τις διάσημες βαθρες και τους καταρρακτες, και θα παμε να δούμε τον ήλιο αλλά και το φεγγάρι να ανατέλλει από την πιο ανατολική παραλία του νησιού, τους Κήπους.

Εννοείται δε θα παραλλείψουμε να δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ μιας και η Σαμοθράκη φημίζεται για την γαστρονομική της ταυτότητα.

Τέλος θα πάμε να δούμε και την Νότια πλευρά του νησιού που είναι εντελώς διαφορετική και όπου υπάρχει μια τεράστια ειδυλλιακή αμμώδης παραλία και ένα πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι σκαρφαλωμένο στα βραχια.

Ηappy Traveller στη Σαμοθράκη, ΔΕΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΔΩ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here