Ικαρία! Το νησί της Ελλάδας με τον εναλλακτικό τουρισμό. Το νησί της μακροζωίας. Το νησί του Ίκαρου. Έχει φανταστικές παραλίες, εξαιρετικούς παραδοσιακούς μεζέδες και ιαματικά λουτρά.

seixelles ikaria

Χώρα: Ελλάδα
Νησί: Ικαρία
Πρωτεύουσα: Άγιος Κήρυκος
Νόμισμα: Ευρώ
Πληθυσμός: 8.423 κάτοικοι

Η Ικαρία διαθέτει εκπληκτική ιστορία, πανάρχαιο όνομα και εκπληκτικές θάλασσες. Φημίζεται ότι οι κάτοικοι του νησιού ζουν πολύ περισσότερο από το κανονικό λόγω του αθάνατου νερού που αναβλύζει από το νησί. Η εναλλατική φύση της Ικαρίας, θα σε κάνει να την λατρέψεις. Ηρεμία, καταγάλανες θάλασσες και καλό φαγητό! Ήθελες κάτι άλλο;

DCIM100GOPROG0622081.

Γενικές Πληροφορίες:

Η Ικαρία λέγεται και Ικαριά ή Νικαριά ενώ στα αρχαία χρόνια λεγόταν Δολύχη. Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Άγιος Κήρυκος και δεύτερος αναπτυσσόμενος λιμένας είναι ο Εύδηλος. Το νησί πήρε το όνομά του, από τον γιο του Δαιδάλου, Ίκαρο, ο οποίος ξεβράστηκε στις ακτές αυτού του νησιού.

Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το νησί έχει βαριά ιστορία, αφού έχει κατοικηθεί πριν από το 7.000 π.Χ. Ιδαίτερα γνωστός ανά την Ελλάδα είναι ο Ικαριώτικος χορός αλλά και τα Ικαριώτικα πανηγύρια.

DCIM100GOPROG0131573.

Που να πας – Τι να δεις:

Πρώτη επίσκεψη…Νας η αρχαία πόλη όπου κατά την μυθολογία κατοικούσαν οι Ναϊάδες. Έπειτα πήγαινε στην Οινόη που είναι και η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Πέρνα μια βόλτα και από το Δράκανο, όμως κυρίως δες τον πύργο του Δράκανου της Αλεξανδρινής εποχής. Τα Θέρμα, το κάστρο του Κοσκινά, το μουσείο του Αγίου Κηρύκου, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και το Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης πρέπει σίγουρα να μπουν στο ταξιδιωτικό σου πρόγραμμα. Μην παραλείψεις το χωριό Σταύλος και το χωριό Πηγή.

Μην ξεχάσεις την εκκλησία της Αναστάσεως στο Γιαλισκάρι. Αν σου αρέσει να περιποιείσαι τον εαυτό σου, να πας στα ιαματικά λουτρά και να κάνεις μπάνιο, βλέπεις το νησί φημίζεται για αυτά! Τέλος, μην ξεχάσεις να περάσεις μια βόλτα από την πηγή με το αθάνατο νερό και να πιεις! Έτσι ζουν πολύ οι κάτοικοι του νησιού!

DCIM100GOPROG0160739.

Ποιες παραλίες είναι οι καλύτερες:

Οι παραλίες του νησιού είναι ατελείωτες και όλες εκπληκτικές. Σας προτείνουμε τις ακόλουθες: το Πριόνι, τη Λευκάδα, το Ξυλοσύρτη, το Φάρο, το Δράκανο, το Κεραμέ και στα Θέρμα. Επίσης το Φύτεμα, το Φλες, το Κεραμέ, το Κυπαρίσσι, Κάμπος-Οινόη και το Καραβόσταμο. Στην περιοχή των Ραχών το Γιαλισκάρι, τη Μεσαχτή, το Λιβάδι, ο Νας. Φυσικά μην παραλείψεις την γνωστότερη όλων, τις Σεϊχέλες. Χρειάζεται λίγο περπάτημα για να φτάσεις, αλλά αξίζει τον κόπο.

DCIM100GOPROG0491898.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Από τα πρώτα πιάτα που θα δοκιμάσεις στο νησί, ένα από αυτά θα είναι το σουφικό. Είναι ένα αυθεντικό καλοκαιρινό Ικαριώτικο πιάτο. Λαδερό φαγητό και κατάλληλο για χορτοφάγους. Επίσης δοκίμασε τα τοπικά αναψυκτικά του νησιού, καθώς το νησί έχει τα δικά του. Μην φύγεις χωρίς να γευτείς έστω και μια φορά γλυκά του κουταλιού, καίσια, κολοκάσι και καθούρα.

DCIM100GOPROG0621269.

Που να μείνεις:

Επιλέξαμε το ξενοδοχείο Ερωφίλη για την διαμονή μας. Και πολύ σωστά πράξαμε. Ήταν ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία του νησιού. Εξασφάλισε και εσύ την διαμονή σου στο Ερωφίλη εδώ.

Απόλαυσε το Happy Traveller επεισόδιο στην Ικαρία εδώ.

DCIM100GOPROG0031437.

DCIM100GOPROG0141587.

DCIM100GOPROG0241677.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here