Μπορεί ο θρόνος να μην είναι από εκείνους τους επίσημους θρόνους του Game Of Thrones που έχουν σκορπίσει ανά τον κόσμο, αλλά είναι ο δικός μας θρόνος και βρίσκεται στην Παύλιανη Φθιώτιδας! Είναι δυνατόν να μην ανέβουμε να τον δούμε από κοντά;

Μετά από αίτημα της νεολαίας του χωριού Παύλιανης – Ο θρόνος τοποθετήθηκε σε υψόμετρο 1.260 μέτρων στο βουνό Οίτη με την απίστευτη θέα.

O Ευτύχης στον IRON THRONE
O Ευτύχης στον IRON THRONE

Θρόνος: IRON THRONE
Χωριό: Παύλιανη
Βουνό: Οίτη

Γενικές Πληροφορίες:
Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλιανης, έφτιαξε το δικό του «Σιδερένιο Θρόνο». Χρειάστηκαν 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Κατασκευάστηκε στις 10 Απριλίου 2019. Μεταφέρθηκε στα 1.260 μέτρα υψόμετρο με όχημα 4×4. Στη δημιουργία του θρόνου βοήθησε όλο το χωριό με ό,τι μέσα είχε. Χρήματα από το υστέρημά του, εργασία κτλ.

default

Travel Tips:
Από την Παύλιανη (από την είσοδο του πάρκου) υπάρχει ταμπέλα η οποία λέει ότι θα κάνεις 50 λεπτά διαδρομή. Αν πηγαίνεις όμως γρήγορα μπορεί να φτάσεις λίγο νωρίτερα. Στα 30 λεπτά θα συναντήσεις τον θρόνο του Δία. Το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο και καλά σηματοδοτημένο. Είναι εύκολο απλώς είναι ανηφορικό και αρκετά κουραστικό. Δεν συνιστάται αν έχει βρέξει και γενικά αν έχει κακό καιρό επειδή γλιστράει και επειδή υπάρχει κίνδυνος να πέσουν δέντρα από κεραυνούς.

Ο θρόνος του Δία
Ο θρόνος του Δία

Η Παύλιανη και οι νέοι του χωριού είχαν τελικά μια πολύ πρωτοπόρα ιδέα. Συνδύασαν την αγάπη τους για τη σειρά και την ομορφιά της φύσης της περιοχής και έφτιαξαν αυτό το υπέροχο μέρος που αξίζει να σας παρουσιάσουμε. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Στον IRON THRONE πήγαμε το Νοέμβριο του 2019. Αν και σε όλο το ταξίδι είχαμε μαζί  και την κόρη μας, στον IRON THRONE και στον θρόνο του Δία ανέβηκε ο Ευτύχης μόνος του.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here