Γιουρμάλα η πόλη του καλοκαιριού. Στολίζει τις ακτές της Βαλτικής και την επισκέπτονται πασίγνωστες fashionistas από το instagram αλλά και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Η art nouveau αρχιτεκτονική της πόλης, τα ξύλινα σπιτάκια και οι επαύλεις, κάνουν τη Γιούρμαλα να μοιάζει λες και βγήκε από παραμύθι.

jurmala happy traveller

Πόλη: Γιουρμάλα
Χώρα: Λετονία
Πληθυσμός: 56.646
Νόμισμα: Ευρώ
Έκταση: 100 km2

Γενικές Πληροφορίες:
Γιουρμάλα! Η όμορφη και άκρως παραθεριστική πόλη της χώρας. Βρίσκεται στην δυτική Λετονία και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λετονίας. Απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την Ρίγα και έχει 56.646 κατοίκους. Είναι ένα τουριστικό θέρετρο που διαθέτει παραλία μήκους 33χλμ. Η Αρ Νουβό αρχιτεκτονική βρίσκεται παντού στην πόλη. Στα παραλιακά ξύλινα σπίτια αλλά και στα παραθεριστικά κέντρα. Κατά το διάστημα που η Λετονία ανήκε στην Σοβιετική ένωση, η Γιουρμάλα ήταν από τα πιο πολυεπισκέψιμα θέρετρα διακοπών των υψηλά ιστάμενων υπαλλήλων του κουμμουνιστικού κόμματος. Σήμερα είναι πόλος έλξης τουριστών και ένα από τα πιο ωραία μέρη της Λετονίας.

Που να πάω – Τι να δω:
Μόλις φτάσεις στην πόλη πήγαινε στην εκπληκτική παραλία μήκους 33 χιλιομέτρων. Απόλαυσέ την και αν το επιτρέπει ο καιρός, κάνε και μια βουτιά. Απόλαυσε τα κλασσικά art nouveau ξύλινα σπίτια που χρονολογούνται από τον 19ο και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης που είναι και ο δρόμος με την πιο μεγάλη τουριστική κίνηση. Μην παραλείψεις το Jurmala Open Air Museum και μια επίσκεψη στον ποταμό Lielupe.

Που να μείνω:
Κατά τη διαμονή μας στη Γιουρμάλα μείναμε στο Baltic Beach Hotel & SPA. Το ξενοδοχείο αυτό είναι το καλύτερο της περιοχής και διαθέτει 5 αστέρια. Αν θέλεις και εσύ να εξασφαλίσεις μια διαμονή εκεί, κλείσε τώρα δωμάτιο.

Happy Traveller στην Λετονία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here