Ένα από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα πάρκα που υπάρχουν στο Ορλάντο είναι φυσικά το Kennedy Space Center. Ιστορία, πολλές πληροφορίες και νέοι ορίζοντες με μια μόνο επίσκεψη!

Ωραία και τα πάρκα με παιχνίδια (όπως πχ Disney), αλλά σίγουρα μια επίσκεψη στο Space Center χαρίζει πολύ περισσότερα πράγματα και σε σένα αλλά και στα παιδιά.

Χώρα: Αμερική
Πόλη: Ορλάντο
Κέντρο: Kennedy Space Center
Επίσημες γλώσσες: Αγγλικά
Ιδιοκτήτης: NASA

Γενικές Πληροφορίες: Το Kennedy Space Center βρίσκεται στο νησί Merritt της Φλόριντα και βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Canaveral στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε αυτό μπορείς να ανακαλύψουν μεγάλοι και μικροί πολλά παραπάνω πράγματα για τη NASA και το διάστημα. Κάνουν πάρα πολλά και διαφορετικά τουρ και μπορείς να διαλέξεις όποιο σε βολεύει περισσότερο.

Το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι είναι σταθμός εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων της NASA και βρίσκεται στο νησί Μέριτ στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, κοντά στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Έχει μήκος 55 χλμ και πλάτος περίπου 10 χλμ, ενώ καλύπτει μια έκταση 567 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πρώτη εκτόξευση που έγινε ήταν αυτή του Columbia στις 12 Απριλίου 1981. Η πρώτη επανδρωμένη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 1965 με τους Τζον Γιανγκ και Βίρτζιλ Γκρίσσομ. Περίπου 17.000 άνθρωποι εργάζονται στην περιοχή αυτή. Στο διαστημικό κέντρο γίνονται οργανωμένες περιηγήσεις, αλλά μπορείς να το εξερευνήσεις και μόνος σου.

Που να πάω – Τι να δω: Έχει τόσα πολλά και διαφορετικά μέρη που σίγουρα θα «χαθείς». Κάποια από τα πιο δημοφιλή είναι το Rocket Park, το Neutral Buoyancy Lab, η Independence Plaza, οι Space Capsules, τα Robonauts και η Mars Yard. Όμως μην επαναπαύεσαι. Αυτά είναι κάποια από αυτά που μπορείς να δεις και να κάνεις στο κέντρο. Επίσης μπορείς να δειπνήσεις με αστροναύτες, να παίξεις σε τσουλήθρες και άλλα πολλά που θα τα ανακαλύψεις πηγαίνοντας εκεί.

ΑΤΛΑΝΤΙΣ: Το Διαστημικό Λεωφορείο Ατλαντίς είναι ένα από τα τρία επιχειρησιακά διαστημικά λεωφορεία του στόλου της NASA. Πέταξε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1985 και έγινε το τέταρτο επιχειρησιακό διαστημικό λεωφορείο. Το περιεχόμενο της αποστολής χαρακτηρίστηκε ως στρατιωτικό απόρρητο. Οι αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ αποφάσισαν πως η τελευταία πτήση για το Ατλαντίς θα είναι η 33η του και έγινε τον Ιούλιο του 2011. 

ΑΠΟΛΛΟ: Το πρόγραμμα Απόλλων (Apollo program) ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, ήταν το τρίτο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της NASA. Σκοπός του ήταν η επανδρωμένη εξερεύνηση της Σελήνης. Οι αστροναύτες Neil Armstrong και Buzz Aldrin ήταν τα μέλη του Απόλλων 11, που προσσελήνωσαν την σεληνάκατο τους στις 20 Ιουλίου 1969. Πραγματοποιήθηκαν άλλες πέντε αποστολές και η τελευταία ήταν το Απόλλων 17, που έγινε το 1972. Συνολικά 12 αστροναύτες περπάτησαν στο Φεγγάρι.

Κόστος: Η τιμή για το εισιτήριο στο Kennedy Space Center κυμαίνεται αναλόγως την ηλικία. Για επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω είναι $ 57. Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 11 ετών είναι 47 δολάρια.

Happy Info: Κλείσε τις δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις στο Ορλάντο, εδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here