Ο Κοκκινοπηλός είναι το ορεινότερο χωριό του νομού Λαρίσης και θεωρείται το ψηλότερο χωριό του Ολύμπου. Η μικρή πλατεία του, η γραφική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αλλά και η γαλήνη που σου χαρίζει η εξαιρετική θέα του, το καθιστά μια εξαιρετική στάση στο ταξίδι σου.

kokkinopilos-happy-traveller-2

 

Γενικές Πληροφορίες:

Βρίσκεται στις πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 1.160 μέτρων. Έχει πληθυσμό 200 κάτοικους και ονομάζεται και Κοκκινοπλός. Το όνομά του το χρωστάει στο χαρακτηριστικό κόκκινο χώμα του εδάφους. Στον Κοκκινοπηλό γίνεται πανηγύρι, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής. Το χωριό έχει υπομείνει πολλά δεινά όπως η κυριαρχία του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, η επιδημία χολέρας το 1813 αλλά και η ολοκληρωτική καταστροφή του από τους Τούρκους λόγω της συμμετοχής του στον ξεσηκωμό του 1821 .

kokkinopilos-happy-traveller

Που να πας – Τι να δεις:

Το χωριό είναι  μικρό αλλά παρόλα αυτά διαθέτει ομορφιές που θα σε συνεπάρουν. Η κεντρική πλατεία του χωριού με το καφενεδάκι είναι ιδανική για βόλτα μόλις φτάσεις. Ακριβώς δίπλα στέκει μεγαλόπρεπα η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία αξίζει την επίσκεψή σου. Φυσικά δεν ξεχνάς να περάσεις μια βόλτα από το μικρό λαογραφικό μουσείο του χωριού. Έπειτα μπορείς να αγναντέψεις την όμορφη θέα ακριβώς μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που σου προσφέρεται χάρη στον μεγάλο υψόμετρο. Το χωριό διασχίζει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που οδηγεί στις κυριότερες κορφές του Ολύμπου και στα καταφύγια. Αν είναι λάτρης του περπατήματος κάνε λίγη πεζοπορία και θα ανακαλύψεις και το ξωκλήσι του Αϊ-Θανάση, που βρίσκεται στα 1.300 μέτρα. Από εκεί θα απολαύσεις ακόμη ομορφότερη θέα.

kokkinopilos1-copy

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Αν πετύχεις ανοιχτό το καφενείο πιες έναν καφέ στην πλατεία του χωριού. Αν θέλεις να φας, θα βρεις εκεί 3 ταβέρνες. Εκτός του χωριού τώρα-προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου- θα βρεις το κτήμα Μπέλλου. Εκεί υπάρχει το εκπληκτικό εστιατόριο του κτήματος και θα απολαύσεις εκπληκτικό  παραδοσιακό και προπαντός νόστιμο φαγητό.

kokkinopilos-happy-traveller-5

Που να μείνεις:

Η διαμονή σου καλό θα ήταν να συνδυαστεί με το φαγητό. Αφού λοιπόν θα φας στο εξαιρετικό εστιατόριο του κτήματος Μπέλλου καλό θα ήταν να μείνεις και εκεί. Έχουν εκπληκτικά δωμάτια και πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Αν θέλεις να κλείσεις την διαμονή σου στο κτήμα Μπέλλου κάν’ το εδώ.

kokkinopilos-happy-traveller-3 kokkinopilos-happy-traveller-4  kokkinopilos-happy-traveller-6 kokkinopilos-happy-traveller-7 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here