Λέβι,το όμορφο χωριό της Φινλανδικής Λαπωνίας το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 170 χιλιομέτρων από τον Αρκτικό Κύκλο. Είναι κυρίως γνωστό γιατί διαθέτει το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη Φινλανδία. Θεωρείται μάλιστα και η “πρωτεύουσα του σκι και του snowmobile”.

levi sirkka finland happy traveller (5)

Χωριό: Λέβι (Levi)
Περιοχή: Λαπωνία (LapLand)
Χώρα: Φινλανδία (FinLand)
Πιο κοντινή πόλη: Κιττιλά(Kittilä)

Γενικές Πληροφορίες:

Το χωριό λέγεται Σίρκα (Sirkka), όμως έχει επικρατήσει η ονομασία Λέβι για όλη την περιοχή. Λέβι στην ουσία ονομάζεται ο λόφος. Στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, διεξάγονται κάθε χρόνο φάσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκι. Μάλιστα ψηφίστηκε τέσσερις φορές ως το καλύτερο θέρετρο για σκι σε όλη τη Φινλανδία. Τα τελευταία χρόνια η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι μεγάλη και πλέον βρίσκεται στους κορυφαίους και δημοφιλής προορισμούς της Φινλανδίας. Διαθέτει κλίμα εξαιρετικά κρύο μιας και τον χειμώνα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους -40 βαθμούς.

Δράσεις:

Η κορυφαία δράση που πρέπει να κάνεις στο Λέβι, είναι φυσικά το σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει υπερσύγχρονες πίστες και διάφορους τύπους αναβατήρων. Οι ώρες της ημέρας είναι ελάχιστες εκεί για αυτό τον λόγο το χιονοδρομικό κέντρο είναι γεμάτο από προβολείς και φώτα. Εκτός, από το σκι μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στο Λέβι. Μπορείς να πας για σαφάρι με snowmobiles ή να επισκεφθείς μια φάρμα με χάσκι και να πας βόλτα με το έλκηθρο. Φυσικά μπορείς να οδηγήσεις έλκηθρο με ταράνδους. Το τι θα διαλέξεις είναι θέμα προτίμησης. Μάθε εδώ τα πάντα για τις δραστηριότητες στο Λέβι αλλά και την Λαπωνία γενικότερα.

Που να πάω – Τι να δω:

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς είναι το «Snow village». Καλύπτει μια έκταση περίπου 7.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων με εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχείο, λόμπι, διάφορα κτίρια και γλυπτά, όλα φτιαγμένα μόνο από χιόνι και πάγο. Φυσικά στο Λέβι θα απολαύσεις και το βόρειο σέλας.

Που να μείνω:

Το ιδανικό ξενοδοχείο για να μείνεις αφού φτάσεις στο Λέβι, είναι σίγουρα το Levi Panorama. Βολεύει πολύ όσους αγαπούν πολύ τα αθλήματα στο χιόνι. Είναι η ιδανική περίπτωση για όλους όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους στις πίστες με χιονοπέδιλα ή snowboard! Και όχι μόνο! Το ξενοδοχείο διαθέτει άψογη σύνδεση με την πόλη Σίρκα. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

panorama levi levi sirkka finland happy traveller levi sirkka finland happy traveller (9) levi sirkka finland happy traveller (6) levi sirkka finland happy traveller (3) levi sirkka finland happy traveller (4)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here