Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα ή Ηρακλειά! Οι Μικρές Κυκλάδες γοητεύουν και τον πιο απαιτητικό με την αυθεντικότητα, την παράδοση και την ομορφιά τους! Μικρά νησάκια με μοναδική αύρα!

Ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα μέρη των Μικρών Κυκλάδων!

Η Ηλέκτρα στην ακροθαλασσιά

Χώρα: Ελλάδα
Σύμπλεγμα Νησιών: Μικρές Κυκλάδες
Γεωγραφικό διαμέρισμα: Κυκλάδες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Οι Μικρές Κυκλάδες είναι το σύμπλεγμα μερικών μικρών νησιών στο ανατολικό μέρος των Κυκλάδων στο Αιγαίο. Τα σημαντικότερα νησιά είναι η Δονούσα, τα Κουφονήσια (Άνω Κουφονήσι και Κάτω Κουφονήσι), η ακατοίκητη Κέρος, η Σχοινούσα και η Ηρακλειά. Εκτείνονται κυρίως νοτιοανατολικά της Νάξου και βορειοδυτικά της Αμοργού. Φημίζονται για τις απάνεμες αμμώδεις παραλίες τους, αφού τα επιβλητικά βουνά της Νάξου και της Αμοργού δημιουργούν έναν απάνεμο τόπο αναψυχής.

Ηρακλειά, Μικρές Κυκλάδες
Άνω Κουφονήσι, Μικρές Κυκλάδες

Υπάρχουν και άλλες νησίδες: Άλλες μικρότερες νησίδες του συμπλέγματος των Μικρών Κυκλάδων είναι τα Αβελονήσια, ο Άγιος Ανδρέας, η Άργιλος (ή Αγριλός), το Ασπρονήσι (ή Λιγάρι), το Βενέτικο, η Βούλγαρη, το Γλαρονήσι, η Κλιδούρα, ο Λάζαρος, οι νησίδες Μακάρες, οι νησίδες Μελάντιοι, ο Μοσχονάς, η Οφιδούσσα, οι νησίδες Πλάκες, το Πλακί, η Πρασούρα, η Σκάνδια, το Σκυλονήσι και το Τσουλούφι.

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ: Άνω Κουφονήσι, Κάτω Κουφονήσι (έρημο) και η ακατοίκητη Κέρος. Αυτά είναι τα 3 νησάκια που αποτελούν τα Κουφονήσια. Θα μείνεις στο Άνω Κουφονήσι, θα απολαύσεις τη νυχτερινή ζωή και τις εκπληκτικές παραλίες του. Θα φτάσεις με καραβάκι στο Κάτω Κουφονήσι και θα γευτείς τις νοστιμιές της μοναδικής ταβέρνας του νησιού. Θα φτάσεις με φουσκωτό γύρω γύρω από την ακατοίκητη Κέρο γιατί επάνω δεν επιτρέπεται να ανέβεις. Θα μείνεις στο Pangaia Seaside Ηotel που εκτός από καταπληκτικά δωμάτια έχει και το καλύτερο φαγητό του νησιού στο εστιατόριο Φοίνικας. Κλείσε τη διαμονή σου εδώ.

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ: Ησυχαστήριο και ένα πανέμορφο νησί για να ξεχάσεις τα πάντα και να χαλαρώσεις! Η Σχοινούσα μπορεί να σε συνεπάρει και να σε κάνει να νιώσεις πως είναι να σταματάει ο χρόνος. Εκπληκτικό νησί, ειδικά αν σου αρέσει η ησυχία και η γαλήνη. Πολύ καλές επιλογές διαμονής είναι το ξενοδοχείο ΜΕΛΤΕΜΙ (που διαθέτει και εκπληκτικό εστιατόριο με παραδοσιακή προσεγμένη κουζίνα), αλλά και το Theasis Luxury Suites. Κλείσε τη διαμονή σου στη Σχοινούσα, εδώ.

ΔΟΝΟΥΣΑ: Απέχει από τη Νάξο 1,5 ώρα και σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στον Παράδεισο. Δεν είναι άλλη από τη Δονούσα, η οποία μπορεί να κάνει κάθε επισκέπτη της να την ερωτευτεί. Η μυθολογία λέει πως όταν ο Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη, την πήρε από τη Νάξο και την πήγε στη Δονούσα έτσι ώστε να μην την βρει κανείς. Το ελεύθερο κάμπινγκ (που κάνουν αρκετοί ταξιδιώτες στο νησί), η πεζοπορία στα παρθένα μέρη και η παραδοσιακή ξυνομυζήθρα του νησιού, κάνουν τη διαμονή σου ανεπανάληπτη. Στη Δονούσα θα βρεις πολλές επιλογές καταλυμάτων. Εμείς δεν μείναμε στο νησί, αλλά αν εσύ προγραμματίζεις να μείνεις, δες διάφορες επιλογές διαμονής εδώ.

Ηρακλειά, Μικρές Κυκλάδες

ΗΡΑΚΛΕΙΑ: Γαληνεμένη, σίγουρη για τα κάλλη της και άκρως ιδιαίτερη, η Ηρακλειά μπορεί να γίνει το καλοκαιρινό καταφύγιό σου. Η Ηρακλειά είναι το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Μικρών Κυκλάδων και βρίσκεται στα νότια της Νάξου. Με το πλοίο της γραμμής απέχει μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά από τη χώρα της Νάξου. Είναι ένα νησί μοναδικής ομορφιάς με 151 κατοίκους. Κατά τη διαμονή μας στο νησί μείναμε στο Horizon. Αν θέλεις και εσύ να βρεις κατάλυμα στο νησί, δες εδώ.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ: Οι Μικρές Κυκλάδες συνδέονται ακτοπλοϊκώς με την Blue Star Ferries, καθημερινά κάποια, με τη Νάξο και την Αμοργό αλλά και κατευθείαν με το λιμάνι του Πειραιά.

Άνω Κουφονήσι

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Το Κουφονήσι καλύτερα να το γυρίσεις είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο. Στη Σχοινούσα προτίμησε να έχεις αυτοκίνητο. Ενώ στην Ηρακλειά θα είσαι μια χαρά με ένα μηχανάκι (ενημερωτικά: τα καύσιμα έρχονται από τη Σχοινούσα).

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ: Θα μείνεις στο Pangaia Seaside Ηotel που εκτός από καταπληκτικά δωμάτια έχει και το καλύτερο φαγητό του νησιού στο εστιατόριο Φοίνικας. Κλείσε τη διαμονή σου εδώ.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΑ: Κατά τη διαμονή μας στο νησί, μείναμε στο ξενοδοχείο HORIZON. Βρες δωμάτιο για να μείνεις στο όμορφο νησί, εδώ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ HAPPY TRAVELLER: Ταξιδέψαμε στις Μικρές Κυκλάδες το καλοκαίρι του 2022. Τα επεισόδια που ετοιμάσαμε θα τα δείτε σύντομα στις οθόνες σας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here