Η Μόντενα είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη της Βορειοδυτικής Ιταλίας και βρίσκεται στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια. Η πόλη ονομάζεται και «πρωτεύουσα των μηχανών» λόγω των πολλών και γνωστών εργοστάσιων των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η Μοντένα δεν διαθέτει αεροδρόμιο, αλλά μπορείς να φτάσεις εκεί με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς ή με τον σιδηρόδρομο.

modena

Χώρα: Ιταλία
Πόλη: Μοντένα
Πληθυσμός: 186.188 κάτοικοι
Περιφέρεια: Εμίλια-Ρομάνια
Επαρχία: Επαρχία της Μόντενα
Επίσημη γλώσσα: Ιταλικά
Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά ώρας με Ελλάδα: -1 ώρα

 

Γενικές Πληροφορίες:

Η Μοντένα έχει 186.188 κατοίκους. Η πόλη αυτή είναι ιδιαίτερα γνωστή μιας και έχουν την έδρα τους και τις μονάδες παραγωγής τους πολλοί και γνωστοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως οι Ferrari, De Tomaso, Lamborghini, Pagani και Maserati. Γνωστοί που κατάγονται από την Μοντένα είναι Η Μαρία της Μόντενα (δεύτερη σύζυγος του Ιακώβου Β΄ της Αγγλίας), ο τενόρος Λουτσιάνο Παβαρόττι, η σοπράνο Mirella Freni, ο Έντσο Φερράρι (οδηγός αγώνων και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας).

Που να πας – Τι να δεις:

Έχει ενδιαφέρον να δεις το Πανεπιστήμιο της Μόντενα, που ιδρύθηκε το 1175 και είναι ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο. Στην Biblioteca Estense από την άλλη υπάρχει σημαντική συλλογή παλαιών βιβλίων και χειρογράφων. Και εκεί αξίζει μια επίσκεψη. Επίσης στην πόλη θα δεις και την Στρατιωτική Ακαδημία της Μόντενα (Accademia Militare di Modena) που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Palazzo Ducale. Μέρη που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς στην Μοντένα είναι η Villa San Donnino, η Duomo di Modena, η Piazza Grande, το μουσείο της Φεράρι, Το μουσείο του Λουτσιάνο Παβαρότι και τέλος το Palazzo Ducale. Φυσικά μην ξεχάσεις να πας στον Πύργο Ghirlandina, ο οποίος έχει πάρει το όνομα του γιατί ο διάκοσμός του του μοιάζει σαν μια γιρλάντα που τον περιβάλλει.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Όπως στην Πάρμα έτσι και στην Μοντένα φτιάχνουν αυθεντικό προσούτο και άψογη παρμεζάνα. Στην Μοντένα πρέπει επίσης να δοκιμάσεις και ξύδι μπαλσάμικο μιας και είναι η γενέτειρά του.  Για μια πιο γενική λίστα με φαγητά και λιχουδιές που πρέπει να δοκιμάσεις στην χώρα τσέκαρε το άρθρο της Ιταλίας.

Πότε να πας:

Στην Μοντένα, όπως και σε όλη την Ιταλία, μπορείς να πας όλο το χρόνο καθώς δεν έχει βαρείς χειμώνες και πολύ ζεστά καλοκαίρια. Φυσικά η καλύτερη περίοδος για να την απολαύσεις είναι Απρίλιο με Οκτώβριο. Μια μέρα για να την γνωρίσεις είναι αρκετή.

Extra Tip: Κάθε χρόνο στην Μοντένα  περίπου Φεβρουάριο με Μάρτιο  πραγματοποιείται το φεστιβάλ Σοκολάτας. Αν είσαι εκεί, δεν λέει να το χάσεις.

 

Που να μείνεις – Ξενοδοχείο: Κλείσε οικονομική διαμονή στη Μοντένα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here