Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ιστορικά και μυθολογικά μέρη που μπορείς να επισκεφθείς είναι σίγουρα το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Σε αυτό το  σημείο σμίγουν οι μυθολογικές ιστορίες με εκείνες που πραγματικά συνέβησαν και μας μεταφέρουν στον κόσμο της αρχαιότητας με τον πιο περίεργο τρόπο.

nekromanteio happy traveler (18)

Νεκρομαντείο! Ένας τόπος γεμάτος ενέργεια σε έναν μικρό λόφο στο χωριό Μεσόποταμος! Ονομάζεται νεκρομαντείο του Αχέροντα ή νεκρομαντείο της Εφύρας. Εκεί θεωρούνταν ότι βρίσκεται η σύνδεση του πάνω και του κάτω κόσμου μέσω των πνευμάτων. Έτσι μάλιστα έπαιρναν και τους χρησμούς, οι επισκέπτες του. Όλα όσα έχουν γίνει εντός του νεκρομαντείου είναι ουσιαστικά άγνωστα. Πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε, διότι υπήρχε όρκος σιωπής από όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Όμηρος στην Οδύσσεια μάλιστα, δίνει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται το μαντείο. Ουσιαστικά αυτό το μαντείο βοηθούσε τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους θανόντες αγαπημένους τους. Εκείνος λοιπόν που ήθελε να μιλήσει με κάποιον αγαπημένο του που είχε πεθάνει, επισκεπτόταν το Νεκρομαντείο και περνούσε από κάποια στάδια (συγκεκριμένη και λιγοστή τροφή, παραμονή σε σκοτεινά δωμάτια, παραισθησιογόνα κτλ). Επειτα από ένα μήνα και μετά από τέτοιες διαδικασίες έφτανε στο τελευταίο δωμάτιο όπου γινόταν η «συνάντηση» με τους νεκρούς του κάτω κόσμου. Σαφώς οι επισκέπτες έχοντας περάσει ένα μήνα σε πολύ περίεργες συνθήκες και τρώγοντας πολύ ιδιαίτερες τροφές είχαν φτάσει σε σημείο να ακούν και να βιώνουν διάφορες και παράξενες καταστάσεις.

nekromanteio happy traveler (8)

Για να επισκεφθείς το Νεκρομαντείο δεν έχεις παρά να πας στον Μεσοπόταμο Πρεβέζης. Η είσοδος κοστίζει 8 ευρώ, η εμπειρία που θα αποκομίσεις όμως είναι ανεκτίμητη!

LEAVE A REPLY