Νέστος, ένας υπέροχος κήπος 23.800 στρεμμάτων που έχει χαρακτηριστεί ως «Αισθητικό Δάσος». Η πλούσια βλάστηση δημιουργεί τοπία μοναδικής ομορφιάς και θεωρείται ως ένας από τους πέντε σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης.

default
Για κανό στο Νέστο

Ποταμός: Νέστος
Χώρα: Ελλάδα
Μήκος: 243
Γεωγραφικό διαμέρισμα: Μακεδονία, Θράκη

Γενικές Πληροφορίες:
Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και η συνολική του πορεία καλύπτει 243 χλμ. 130 από αυτά βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος. Ο ποταμός πηγάζει από τα όρη Ρίλα της Βουλγαρίας και εκβάλλει στο Θρακικό Πέλαγος, αφού πρώτα έχει διασχίσει τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Ροδόπης και το όρος Φαλακρό. Ο Νέστος λατρεύτηκε ως θεός στην αρχαιότητα. Αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ της Μακεδονίας και της Θράκης και των νομών Δράμας και Καβάλας. Ο Νέστος είναι ιδανικός ποταμός για σπορ όπως το Rafting και το Canoe Kayak. Εξαιτίας των ειδικών έργων που έχουν γίνει, ο Νέστος ποτίζει τις γύρω πεδιάδες, αποκτώντας έτσι μεγάλη οικονομική σημασία.

Που να πάω – Τι να δω:
Η περιοχή έχει πολλά ενδιαφέροντα μέρη που είναι ιδανικά για εκείνον τον ταξιδιώτη που θέλει να τα δει όλα. Το Δέλτα του Νέστου, Τα Στενά (ή Τέμπη) του Νέστου (πρόκειται για μία κοιλάδα με μήκος περίπου 20χλμ με έντονη βλάστηση. Τα Στενά του Νέστου περιλαμβάνονται στις υγροτοπικές περιοχές Natura 2000), ο Καταρράκτης Λειβαδίτη, Όρη Χαϊντού και Κούλα, Μοναστήρι Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, Μοναστήρι Παναγίας Καλαμούς, Μοναστήρι Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μακεδονικός Τάφος στα Κομνηνά, Ανάγλυφο του Μίθρα του ταυροκτόνου στις Θέρμες, Μουσουλμανικά Τεμένη, Τεκέδες, Ερείπια του Κάστρου της Καλύβας, Παραδοσιακά γεφύρια στον ποταμό Κόσυνθο και Κομψάτο (12 διατηρητέα γεφύρια).

kano nestos ksanthi happy traveller drastitiotites (4)

Δραστηριότητες:
Στην περιοχή του Νέστου μπορείς να κάνεις αρκετές δραστηριότητες. Οι πιο δημοφιλείς είναι η ιππασία, η ορεινή ποδηλασία, η πεζοπορία, η κατάβαση του ποταμού με κανό καγιάκ, η παρατήρηση πουλιών αλλά και η περιήγηση με οχήματα 4Χ4.

kano nestos ksanthi happy traveller drastitiotites (11)

Πώς θα πάω:
Στο Νέστο θα πας με το αυτοκίνητό σου. Αν ψάχνεις εναλλακτική τσέκαρε το τρένο και το Intercity για Ξάνθη ή Σταυρούπολη. Τέλος μπορείς να φτάσεις και αεροπορικώς από Αθήνα. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Χρυσούπολης.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ HAPPY TRAVELLER:
Happy Traveller στο Νέστο και τη Ξάνθη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here