Το ταξίδι μας στην ανεξερεύνητη Νικαράγουα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2024 και ήταν καταπληκτικό. Το να επισκέπτεσαι χώρες που δεν τους έχει δοθεί η απαραίτητη προβολή και δεν τους έχουν δει πολλά μάτια, είναι ακόμη πιο γοητευτικό για έναν ταξιδιώτη.

Πάμε όμως να δούμε πως οργανώσαμε το πρόγραμμα και τι είδαμε όλες τις ημέρες που ήμασταν εκεί.

7/2 Ταξίδι. Ξεκινήσαμε με πτήση από Θεσσαλονίκη φτάνοντας εύκολα Κωνσταντινούπολη. Από εκεί πετάξαμε για Μαϊάμι και έπειτα πήραμε το αεροπλάνο για Νικαράγουα. Ακούγεται λίγο κουραστικό όλο αυτό, και ήταν κατά μια έννοια, αλλά όχι όσο ακούγεται! Οι πτήσεις μας βοήθησαν πάρα πολύ να αντιμετωπίσουμε το τζετ λαγκ!

8/2 Ημέρα πρώτη και φτάνουμε στη Μανάνγκουα την πρωτεύουσα της Νικαράγουα και στο ξενοδοχείο μας το holiday inn. Μείνε και εσύ στο ξενοδοχείο που μείναμε, εδώ.

9/2 Ημέρα δεύτερη κάνουμε βόλτα στην αγορά. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και ευγενικοί. Η αγορά είχε τα πάντα και λεγόταν αγορά Roberto Huembes. Έπειτα κάναμε βόλτα στη λίμνη για να δούμε το ηλιοβασίλεμα και γευματίσαμε σε ένα μέρος ιδανικό για οικογένειες. Είναι πολύ ασφαλές έχει είσοδο και δεν μπαίνει μέσα οποιοσδήποτε. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ: Η Μανάνγκουα είναι ναι η πρωτεύουσα και σ΄αυτήν βρίσκονται όλα τα κτίρια της κυβέρνησης. Έχει το 25 τοις εκατό του πληθυσμού. Το ενδιαφέρον είναι ότι φτιάχτηκε το 1850, ενώ πιο πριν ήταν μια μικρή πόλη των 40.000 κατοίκων. Μετά τον εμφύλιο της Νικαράγουα το 1854, συμφώνησαν να κάνουν πρωτεύουσα της χώρας μια πόλη που θα ήταν ανάμεσα στις δύο μεγάλες. Σαν πχ να υπήρχε έχθρα μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και να αποφάσιζαν να γίνει πρωτεύουσα η Λάρισα. Είναι η δεύτερη πιο πράσινη πόλη της Αμερικής με πιο πολλά ψηλά δέντρα, πάρα κτίρια. Η πόλη Μανάνγκουα γενικώς δεν έχει κάτι το τόσο αξιοσημείωτο. Μάλιστα οι περισσότεροι επισκέπτες της Νικαράγουα , δεν της δίνουν ιδιαίτερο χρόνο. Προχωρούν άμεσα στην Λεόν και την Γρανάδα. 

10/2 Ημέρα τρίτη και αναχωρούμε από το holiday inn για να πάμε προς Λεόν. Εκεί θα δούμε τα ερείπια παλιάς πόλης Λεόν. Αξίζει επίσης να δεις τον λόφο με τη θέα και το ηφαίστειο Μομοτόμπο να βγάζει καπνούς. Έπειτα πηγαίνουμε στο πάρκο Marovios με τις θερμές πηγές. Εκεί υπάρχει πολύ αμέθυστος στο υπέδαφος που τον βγάζουν και μπορείς να αγοράσεις. Επίσης έχουν και άλογα που δεν ενοχλούνται από τη ζέστη που βγάζουν οι θερμές πηγές. Έχει πολύ ζέστη και αναβλύζουν από παντού πηγές με βραστά νερά. Η διαμονή μας στην περιοχή για δύο μέρες στο ξενοδοχείο El convent. Αν θέλεις να κλείσεις τη διαμονή σου, τσέκαρε εδώ.

11/2 Ημέρα τέταρτη και έχουμε γύρισμα και εξερεύνηση στην πόλη Λεόν. (Πλατεία, επανάσταση , ιστορικές εκκλησίες στο κέντρο της πόλης, καθεδρικός ναός, κεντρική αγορά, ιερατική σχολή, αλλά και το σημείο που πρώτα είχαν εγκατασταθεί οι κάτοικοι, Εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή του Σουτιαβα, Ξύλινη εκκλησία με ξύλινο ήλιο στο κέντρο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΟΝ: Η πόλη Λεόν είναι η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Τα πρώτα εξήντα χρόνια ήταν το παλιό Λεόν και τα υπόλοιπα ήταν η νέα πόλη. Μετά τον εμφύλιο έγινε πρωτεύουσα η Μανάγκουα. Ο Αλφόνσο ίδρυσε την πόλη αν και είχε γεννηθεί στη Γρανάδα της Ισπανίας την όνομα σε Λεόν, επειδή είχε ζήσει στην Λεόν της Ισπανίας. Όταν καταστράφηκε η παλιά Λεόν από το ηφαίστειο, έφυγαν οι κάτοικοι και οι περισσότεροι ήρθαν στη νέα Λεόν. Τότε έμεναν κάποιοι ιθαγενείς εδώ, που τους κορόιδεψαν και ενώ τους ζήτησαν να μείνουν για λίγο, τελικά δεν έφυγαν ποτέ. Γενικά το Λεόν ονομάζεται η πόλη των διανοουμένων, των ποιητών, των σύνθετων και γενικά των καλλιτεχνών. Επίσης την ονομάζουν η πόλη των φοιτητών και η πόλη των τρελών. Ο πιο διάσημος ποιητής και συνθέτης της Νικαράγουα ήταν από τη Λεόν, όμως και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν την καταγωγή τους από την πόλη. Επίσης διαθέτει τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. 

Ένας από τους καλύτερους ποιητές, ήταν σχιζοφρενής. Και τα τελευταία χρόνια της ζωής του τον είχαν αλυσοδεμένο. Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση το 1954 ήταν εναντίον του δικτάτορα που υποστηριζόταν από την Αμερική. Το 56 ντύθηκε κάποιος με τα ρούχα της φρουράς και πυροβόλησε τον δικτάτορα. Δεν τον σκότωσε αλλά έτσι ξεκίνησε η επανάσταση. Αυτός που το έκανε σκοτώθηκε αμέσως. Είναι μια από τις πιο τουριστικές και μεγάλες πόλεις της χώρας. Σε σχέση με τη Γρανάδα είναι πιο όμορφη. 

Απόγευμα για μπάνιο. Βόλτα στην παραλία Las penidas και μπάνιο στην παραλία Ponologia. 

12/2 Ημέρα πέμπτη και φεύγουμε από Λεόν με αυτοκίνητο το πρωί. Κάνουμε μια μικρή στάση να δούμε από μακριά την πρωτεύουσα. Στη συνέχεια κάνουμε μια σταση να φάμε την παραδοσιακή σουπα μοντόνγκο με κοιλιά μοσχαριού . Δεν την βρήκαμε γιατί είχε τελειώσει. Αλλά φάγαμε την απλή. Ήταν πολύ νόστιμη. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας. Το hotel colonial. Ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης της Γρανάδας που έχει αρκετά καλά δωμάτια. Το βράδυ κάναμε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία που βρίσκοταν δίπλα μας και φάγαμε σε ένα εστιατόριο εκεί κοντά. Αν θέλεις και εσύ να μείνεις στο Hotel Colonial, τσέκαρε εδώ.

13/2 Ημέρα έκτη και σήμερα η μέρα είχε ιστορική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης. Μάθαμε υπέροχα πράγματα για τη Γρανάδα. Έπειτα κάναμε βαρκάδα στη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, τη λίμνη Νικαράγουα. Εκεί είδαμε τα υπέροχα σπίτια στα νησάκια της λίμνης , τα οποία τα περισσότερα είναι Airbnb. Επίσης είδαμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Πουλιά, ακόμη και μαϊμούδες. Έπειτα το απόγευμα μια ακόμη βολτα για να γνωρίσουμε καλύτερα τη Γρανάδα. Φάγαμε στο Beer house στο κέντρο της Γρανάδα. Καλό φαγητό. 

14/2 Ημέρα έβδομη και επισκεφθήκαμε το ηφαίστειο Μομπάτσο κάναμε απογευματινή βόλτα στην Καταρίνα και πήγαμε σε ένα εξαιρετικό σημείο με θεά.

15/2 Όγδοη ημέρα και σήμερα φεύγουμε από την πόλη της Γρανάδα και θα πάμε στο άγαλμα του Χριστού στο San Juan del Sur. Εκεί εκτός από το άγαλμα θα κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο στην αγορά της πόλης και μια γρήγορη βουτιά στην παραλία. Η μέρα κλείνει με βόλτα στην παραλιακή και επιστροφή στη Γρανάδα. 

16/2 Ένατη και τελευταία ημέρα. Πάμε στην αγορά Μασάγια και παίρνουμε την πτήση μας. Η επιστροφή είναι γλυκιά με τόσο ωραίες αναμνήσεις στις αποσκευές και την ψυχή! Ένα υπέροχο ταξίδι στην χώρα των λιμνών και των ηφαιστείων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here