- Διαφήμιση -
Home ΕΥΡΩΠΗ ΓΑΛΛΙΑ Νίκαια: Το πιο όμορφο τουριστικό λιμάνι της Κυανής Ακτής ιδρύθηκε από Έλληνες

Νίκαια: Το πιο όμορφο τουριστικό λιμάνι της Κυανής Ακτής ιδρύθηκε από Έλληνες

0
17270
- Διαφήμιση -

nikaia happy traveller gallia

Πόλη: Νίκαια
Χώρα: Γαλλία
Κάτοικοι: 350.000 κάτοικοι
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Οδηγούν: από δεξιά

Νίκαια! Η όμορφη της Κυανής Ακτής. Θα σε μαγέψει η αύρα της πόλης και θα την ερωτευτείς μονομιάς. Με αρχαιοελληνικές ρίζες η Νίκαια είναι μια από της πιο γνωστές πόλεις της περιοχής που μετρά ορδές τουριστών να καταφθάνουν, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γενικές Πληροφορίες :

Η Νίκαια σήμερα είναι μια όμορφη τουριστική πόλη της νότιας Γαλλίας η οποία απέχει 32 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιταλία. Η πόλη ιδρύθηκε το 250 π.Χ. από Φωκαείς (η Φώκαια ήταν αρχαία πόλη της Ιωνίας) εποίκους της Μασσαλίας. Το όνομά της πιθανότατα το οφείλει στη νίκη επί κάποιας γειτονικής αποικίας.  

Που να πας – Τι να δεις:

Τι να πρωτοδεις σε αυτή την πόλη. Τον λόφο Le Château, το εμπορικό λιμάνι ή την παλιά πόλη, με την εντυπωσιακή προκυμαία και τη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλαί (Promenade des Anglais). Όλα είναι πανέμορφα και πρέπει να τα δεις όλα. Μια από τις πιο γνωστές εκδηλώσεις της Νίκαιας είναι το γνωστό Καρναβάλι της, που διεξάγεται από το 1873.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Η Γαλλία και η γαστρονομία είναι συνδεδεμένες έντονα. Η γαλλική κουζίνα άλλωστε είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Παρόλα αυτά, η Νίκαια έχει τις δικές της ξεχωριστές προτάσεις που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις. Όλα όσα πρέπει να δοκιμάσεις ακολουθούν: Socca, Salade Niçoise, Le Pan Bagnat , Pissaladière, La Daube Niçoise, Ratatouille και  φυσικά Raviolis Niçois.

Πως να πάω στη Νίκαια:

Εμείς ταξιδέψαμε με αεροπλάνο της Aegean Airlines από την Θεσσαλονίκη. Πήραμε την πτήση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Από εκεί υπάρχει ανταπόκριση με πτήση από Αθήνα για Νίκαια. Από την Νίκαια νοικιάσαμε αμάξι και φτάσαμε οδικώς στη Νίκαια.

nikaia happy traveller gallia (2) nikaia happy traveller gallia (3) nikaia happy traveller gallia (4) nikaia happy traveller gallia (5) nikaia happy traveller gallia (8) nikaia happy traveller gallia (12) nikaia happy traveller gallia (15) nikaia happy traveller gallia (16)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here