Ταξίδια! Το παγκόσμιο trend της εποχής μας και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να συλλέγεις εμπειρίες. Πολλοί λάτρεψαν τα ταξίδια ακριβώς επειδή είναι trend, άλλοι όμως τα λατρεύουν επειδή τους κάνουν καλύτερους. Για αυτούς θα μιλήσουμε σήμερα. Σε αυτούς αφιερώνονται αυτά τα λόγια!

DCIM100GOPROG0040847.JPG

Τα ταξίδια είναι πηγή έμπνευσης, πηγή εμπειριών και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσεις πράγματα που δεν έμαθες καλά καλά, ούτε στο σχολείο. Γεωγραφία, ξένες γλώσσες, ήθη και έθιμα άλλων λαών και τόσα ακόμη. Τα ταξίδια μπορούν να εμπλουτίσουν τις γενικές σου γνώσεις σε βαθμό που ούτε καν το φαντάζεσαι. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Τα θετικά που μπορείς να αποκομίσεις  μέσω των ταξιδιών είναι τόσα πολλά που όταν αρχίσεις να το καταλαβαίνεις πιθανότατα να πάθεις μια μικρή εξάρτηση -ή και μεγάλη- από αυτά. Γίνεσαι πιο κοινωνικός, πιο δεκτικός στις απότομες αλλαγές, πιο ευέλικτος, πιο φιλομαθής και φυσικά πιο ευτυχισμένος. Τα ταξίδια, αν όχι λόγος ευτυχίας, είναι σίγουρα πηγή ευτυχίας.

Ταξιδεύοντας πολλά χρόνια τώρα και αποκομίζοντας πολλές εμπειρίες και ιστορίες για να λέμε, καταλάβαμε πως τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο για πολλούς λόγους κάποιοι από αυτούς προαναφέρθηκαν, όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και άλλοι τόσοι.

Παρόλα αυτά ο κύριος λόγος που τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο είναι γιατί μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον κόσμο. Τα ταξίδια θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε πως λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά. Η θέα ενός ηλιοβασιλέματος στη Σρι Λάνκα, η θέα της μητέρας που κρατάει αγκαλιά το βρέφος στο φτωχό χωριό της Ζανζιβάρης, η θάλασσα που σκάει μπροστά στα πόδια σου στις Μαλδίβες αλλά και η ελεύθερη πτώση στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας μπορούν να σου χαρίσουν ψυχοθεραπευτικές στιγμές με τον ίδιο σου τον εαυτό. Στιγμές που ούτε μπορούσες να φανταστείς ότι θα σου χαρίσει ένα ταξίδι.

Οι στιγμές που βιώνεις κάτι συγκλονιστικό στη ζωή σου δεν είναι πολλές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως οι πιθανότητες να ζήσεις κάτι συναρπαστικό διπλασιάζονται και όσο περισσότερο ταξιδεύεις τόσο αυξάνεις τις συναρπαστικές στιγμές της ζωής σου. Εκεί ακριβώς είναι και μικρό μυστικό των ταξιδιωτών. Εκεί κρύβεται η εξάρτηση που σου δημιουργούν τα ταξίδια. Στις συναρπαστικές στιγμές που ζεις και πάντα θα αποζητάς.

Έχουμε ταξιδέψει σε περίπου 70 χώρες έκαστος από εμάς. Οι εμπειρίες πλέον έχουν γίνει ο σύμβουλός μας. Μας ορίζουν. Μας οδηγούν και μας κάνουν κάθε μέρα και λίγο καλύτερους από εχθές. Το ίδιο και κάθε ταξιδιώτη αυτού εδώ του κόσμου.

airplane airport happy traveller

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here