Η Οδησσός είναι το Μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας. Η όμορφη πόλη της Ουκρανίας, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την τέχνη και τον πολιτισμό της. Δεν ήταν απλά μια ελληνική αποικία του 19ου αιώνα, αλλά είναι μια πόλη που πρέπει κάθε Έλληνας να επισκεφθεί.

Odessa Ukraine Happy Traveller (3)

Πόλη: Οδησσός
Χώρα: Ουκρανία
Έκταση: 236,9 km²
Υψόμετρο: 40 μ.

Γενικές Πληροφορίες:
Η Οδησσός είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 1 εκατομμύριο. Υπήρχε μία αρκετά οργανωμένη ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα. Η Οδησσός μάλιστα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, αφού εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρεία. Είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με 150.000 τουρίστες κάθε χρόνο από όλον τον κόσμο. Η Οδησσός είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ουκρανίας.

default

Που να πάω – Τι να δω:
Δεν γίνεται να επισκεφθείς την Οδησσό και να μην ανέβεις ή κατέβεις τις σκάλες του Ποτέμκιν. Είναι οι υπέροχες και πολύ εκκεντρικές σκάλες της πόλης που οδηγούν από την παλιά πόλη στο λιμάνι. Η Όπερα δεν μπορεί να παραλειφθεί μιας και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της πόλης. Η πλατεία Soborka με τον Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σου όπως και φυσικά πολλά μουσεία και γκαλερί που υπάρχουν στη πόλη. Το σημαντικότερο μουσείο όλων είναι φυσικά το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας. Αν επισκεφθείς την Οδησσό το καλοκαίρι επιβάλλεται και μια βουτιά στις κοντινές της παραλίες. Επίσης η βόλτα μέσα από τα πάρκα της πόλης που καταλήγει στις σκάλες Ποτέμκιν και έπειτα στο λιμάνι είναι σίγουρα must. Εκεί μάλιστα θα συναντήσεις και το «Ελληνικό Πάρκο».

default

Μεταφορά – Μετακίνηση:
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Οδησσού είναι αρκετά. Για να μετακινηθείς στην πόλη θα βρεις 21 γραμμές του τραμ, 15 δρομολόγια τρόλεϊ, 47 δρομολόγια λεωφορείων και 35 διαδρομές minibus.

Που να μείνεις:
Όταν πήγαμε αεροπορικώς από το Κίεβο στην Οδησσό μείναμε στο Deribas Hotel. Αν θέλεις να μείνεις και εσύ στο Deribas Hotel κλείσε δωμάτιο εδώ. Αν προτιμάς κάποιο άλλο ξενοδοχείο κλείσε εδώ.

Πότε να πας:
Ο καλύτερος χρόνος για να ταξιδέψεις στην Ουκρανία είναι είτε τον Μάιο – Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Οι θερμοκρασίες είναι δροσερές, τα αξιοθέατα δεν είναι γεμάτα και υπάρχουν λιγότεροι ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα αλλά και στα παραλιακά θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας γύρω από την Οδησσό. Από την άλλη και την εποχή της άνοιξης (Απρίλιος – Μάιος) είναι πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για να επισκεφθείς τη χώρα. Απλά θα πρέπει να αντέξεις το βραδινό κρύο και τις πιθανές καταιγίδες.

Πως να πας:
Στην Ουκρανία μπορείς να πας με τις πτήσεις της UKRAINE INTERNATIONAL AIRLINES. Υπάρχει πτήση για Κίεβο αλλά και άλλες  πτήσεις με ανταπόκριση για Οδησσό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here