Η Λευκάδα φημίζεται για τις πανέμορφες παραλίες της και τα καταγάλανα νερά τους. Υπάρχουν παραλίες για νέους, παραλίες ιδανικές για παιδιά άλλες που είναι «μυστικές» και τις ξέρουν οι λίγοι. Όλες τους όμως είναι μοναδικές!

Οι θαλάσσιοι πειρασμοί είναι πολλοί στο νησί, όμως εμείς βουτήξαμε, απολαύσαμε και σου παρουσιάζουμε τις 10 κορυφαίες παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις.

Πόρτο Κατσίκι

1.Πόρτο Κατσίκι. Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λευκάδας είναι φυσικά το Πόρτο Κατσίκι. Ξακουστή για την ομορφιά και τα καταγάλανα νερά της, κάνει κάθε επισκέπτη του νησιού να θέλει να τη δει από κοντά. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και το κοντινότερο χωριό είναι το χωριό Αθάνι. Η παραλία είναι πετρώδης, με βαθιά νερά και έχει καταγραφεί στις 6 κορυφαίες της Μεσογείου.

2. Εγκρεμνοί. Η νούμερο 2 παραλία του νησιού είναι φυσικά οι Εγκρεμνοί αλλά και μια από τις εντυπωσιακότερες της Ελλάδας. Μπορεί έπειτα από τον σεισμό του 2015 να καταστράφηκε τεράστιο κομμάτι της παραλίας και ακόμη να μην είναι προσβάσιμη από την ξηρά, όμως μπορείς να πας σ΄αυτή δια μέσου θαλάσσης.

3. Κάθισμα. Μεγάλη και αμμώδης παραλία, το Κάθισμα είναι μια από τις κορυφαίες παραλίες της Λευκάδας. Απέχει 15 χλμ από την πόλη και έχει εύκολη πρόσβαση. Το Κάθισμα είναι ιδανικό για αλεξίπτωτο πλαγιάς.

4. Μικρός Γιαλός. Αν σου αρέσει η ησυχία και η απομόνωση τότε ο Μικρός Γιαλός είναι η παραλία που έψαχνες. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, beach bar, ταβέρνες κτλ.

5. Νυδρί. Η παραλία στο Νυδρί είναι οργανωμένη και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απόσταση από τον οικισμό. Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα, φαγητό, καφέ κτλ.

Νυδρί

6. Βασιλική. Αν σου αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, τότε δεν γίνεται να παραλείψεις την παραλία της Βασιλικής. Η παραλία εξωτερικά είναι βοτσαλωτή, αλλά σύντομα γίνεται αμμώδης. Η Βασιλική θεωρείται μία από τις καλύτερες της Μεσογείου για το άθλημα της ιστιοσανίδας, αφού έχει ιδιαίτερες συνθήκες αέρηδων.

7. Άγιος Νικήτας. Ο Άγιος Νικήτας είναι ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Λευκάδας. Σ΄αυτόν υπάρχει και μια από τις πιο γαλάζιες παραλίες του νησιού. Είναι μια παραλία που ως επί το πλείστον έχει αρκετό κόσμο.

Άγιος Νικήτας

8. Αγιοφύλλι. Κάποιοι την ονομάζουν «η μικρογραφία του Πόρτο Κατσίκι», ενώ άλλοι δεν την πολυαναφέρουν για να μην την κάνουν πιο γνωστή και χάσει την παρθένα ομορφιά της. Όπως και να έχει το Αγιοφύλλι είναι μια μοναδική βοτσαλωτή παραλία. Δεν είναι οργανωμένη κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μαζί σου ομπρέλες κτλ. Στην παραλία υπάρχει μόνο μια καντίνα για τα βασικά.

9. Δεσίμι. Μικρή, καταγάλανη με ίσκιο και ό,τι πρέπει για κανό. Είναι βοτσαλωτή και στον κόλπο της υπάρχουν κάμπινγκ.

10. Μύλος. Ένα από τα πιο μεγάλα θετικά της παραλίας Μύλου είναι το πόσο απομονωμένη είναι. Αυτό την κάνει ήρεμη και ήσυχη. Σ΄αυτή μπορείς να φτάσεις είτε με καραβάκι, είτε μέσο ενός στενού μονοπατιού 20 λεπτών. Η Μύλος δεν είναι οργανωμένη οπότε θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα πάντα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here