Ταξιδεύοντας, ανακαλύψαμε πως ένα κομμάτι του πολιτισμού των λαών βρίσκεται πάντα στο φαγητό τους. Αυτή η αλήθεια μας οδηγεί πάντα στο σημείο όπου διαλέγονται τα υλικά για να φτιαχτούν τα παραδοσιακά πιάτα. Αυτά δεν είναι άλλα από τις παραδοσιακές αγορές του κάθε τόπου.

Εκεί βλέπεις τι θα βάλουν κάθε μέρα οι ντόπιοι στο τραπέζι τους. Και όχι μόνο! Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην αγορά του Νάντι, για να ανακαλύψουμε τα πραγματικά Φίτζι.

agora nadi fiji happy traveller (6)

Γενικές Πληροφορίες:

Η αγορά του Νάντι στα Φίτζι είναι ιδανική για να σε προστατεύσει από μια πιθανή καταιγίδα. Και πίστεψέ μας, είναι πολλές εκεί. Από την άλλη βέβαια είναι ιδανική και για να ψωνίσεις σουβενίρ και αναμνηστικά. Και φυσικά για να γνωρίσεις τον φιτζιανό γαστρονομικό πολιτισμό. Η παραδοσιακή αγορά του Νάντι είναι μεγάλη. Έχει την κεντρική παραδοσιακή αγορά με τα φαγητά αλλά και άλλες αγορές με σουβενίρ, υφάσματα κ.α.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Τα περισσότερα καταστήματα στην αγορά του Νάντι (σε όλη την περιοχή) δέχονται μεγάλες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Κάποια μάλιστα δέχονται και νομίσματα άλλων χωρών (δολάριο κτλ). Οι ώρες λειτουργίας είναι συνήθως από τις 8πμ έως τις 5μμ Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 8πμ έως τις 3μμ το Σάββατο. Βέβαια κάποιες αγορές είναι ανοιχτές αργά τη νύχτα και την Κυριακή.

agora nadi fiji happy traveller (9)

Αγορά χειροτεχνίας:

Η αγορά χειροτεχνίας του Νάντι είναι από τις πιο γνωστές και ένα μέρος που όλοι οι τουρίστες επισκέπτονται. Εκεί έχεις την ιδανική ευκαιρία να βρεις το τέλειο αναμνηστικό για εσένα και τους αγαπημένους σου. Τα παραδοσιακά δώρα από τα νησιά Φίτζι είναι χειροποίητα και είναι υφαντά προϊόντα όπως ψάθες, καλάθια, πορτοφόλια  αλλά και γλυπτά ή κεραμικά προϊόντα. Ψάξε για την σφραγίδα «Fijian Made» όταν κάνεις μια αγορά έτσι ώστε να στηρίξεις την τοπική οικονομία.

Παράδοση:

Όπως θα περνάς από τα μαγαζιά είναι πολύ πιθανό ότι θα σε καλέσουν να συμμετάσχεις σε μια παραδοσιακή τελετή κάβα (kava). Αν σου αρέσει (που σίγουρα θα σου αρέσει), ίσως πειστείς να αγοράσεις κάτι από το κατάστημα το οποίο θα σε καλέσουν. Οι ντόπιοι είναι πολύ ευγενικοί και καλοσυνάτοι και αυτό θα το ανακαλύψεις εκεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here