Παρανέστι! Η γραφική και όμορφη κωμόπολη που είναι γεμάτη βλάστηση και ομορφιές. Το μέρος αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρεις και περιπατητές. Εκτός από την υπέροχη φύση όμως, στο Παρανέστι θα βρεις καλό φαγητό και χαμογελαστούς ανθρώπους και έναν πανέμορφο σιδηροδρομικό σταθμό.

paranesti drama happy traveller (3)

Κωμόπολη: Παρανέστι
Χώρα: Ελλάδα
Πληθυσμόες: 625 κατοίκους
Γεωγραφικό διαμέρισμα: Μακεδονία

Γενικές Πληροφορίες:
Το Παρανέστι είναι χτισμένο στα 120 μέτρα και έχει 625 κατοίκους. Απέχει 40 χλμ. από τη Δράμα και μέχρι το 1927 λεγόταν Μπούκια. Η κωμόπολη διαθέτει κέντρο υγείας, αστυνομία, σχολεία, δασονομείο, σιδηροδρομικό σταθμό και ένα μικρό στρατόπεδο. Για τους επισκέπτες υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και διάφορα εμπορικά καταστήματα.

Που να πας – Τι να δεις:
Όταν πας στο Παρανέστι θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης. Είναι ένα αξιόλογο μουσείο και λειτουργεί από το 2002. Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 3 ευρώ. Φυσικά μην παραλείψεις μια βόλτα στον όμορφο σιδηρόδρομο του Παρανεστίου. Τέλος, κανόνισε να πας εκεί τις «σωστές ημερομηνίες» ώστε να πετύχεις και τους καθιερωμένους πλέον διεθνείς αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου. Είναι διαδρομές υπερμαραθωνίου 110 χιλιομέτρων που ξεκινούν από το Παρανέστι και έχουν γίνει γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

paranesti drama happy traveller (5)

Που να φαω – Εστιατόρια:
Όταν πας στο Παρανέστι μια είναι η επιλογή και είναι η καλύτερη. Εστιατόριο Μποζίδης. Χορταστικές μερίδες και πολύ καλό φαγητό στο κέντρο του Παρανεστίου. Εμείς επισκεφθήκαμε, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στο εστιατόριο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here