Η πρωτεύουσα του Μαυρίκιου δεν είναι όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες που έχεις συνηθίσει. Μπορεί να είναι απλή, λιτή και πολύ καθημερινή, έχει όμως αυτό το κάτι ξεχωριστό. Ίσως κάποιος θα σου έλεγε ότι δεν χρειάζεται και τόσο να περάσεις από αυτή την πόλη αν δεν έχεις κάποια δουλειά ή συναλλαγή να κάνεις.

Εμείς όμως ποτέ. Στο Πορτ Λούι πρέπει να πας, γιατί εκεί χτυπάει η καρδιά της χώρας και αξίζει να την περπατήσεις για να γνωρίσεις τον Μαυρίκιο, εκ των έσω! Ντόπιοι περπατούν παντού, η παραδοσιακή αγορά έχει όλα τα τοπικά καλούδια και οι φοίνικες που υπάρχουν παντού, χαρίζουν στην πρωτεύουσα αυτό το κάτι παραπάνω!

Port Louis Maurikios Happy Traveller Taxidi (110)

Χώρα: Μαυρίκιος
Έκταση: 42,7
Πληθυσμός: 147.688
Ίδρυση πόλης: 1736

Γενικές Πληροφορίες:
Το Πορτ Λούι (Port Louis) είναι η πρωτεύουσα του Μαυρίκιου και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό και Είναι αρκετά πολυσύχναστο και πυκνοκατοικημένο και αυτό την καθιστά άκρως δελεαστική στα ταξιδιωτικά μας μάτια. Η πόλη είναι γεμάτη από υπέροχους επιβλητικούς φοίνικες που κάνουν την όψη της ακόμη πιο ιδιαίτερη.

Που να πάω – Τι να κάνω:
Μια ημερήσια εκδρομή στο Πορτ Λούι αρκεί για να γνωρίσεις από κοντά όλα όσα χρειάζεται να δεις. Τα πιο σημαντικά είναι ίσως το Blue Penny Museum, η κεντρική αγορά της πόλης και φυσικά η Place d’Armes που είναι η πιο όμορφη πλατεία στο κέντρο του Πορτ Λούι. Μάλιστα από το Πόρτ Λούι μπορείς να αγοράσεις και τα σουβενίρ σου. Επίσης η πόλη διαθέτει και αρκετά μουσεία που θα μπορούσες να επισκεθφείς όπως: το Μουσείο Φωτογραφίας, το Mauritius Postal Museum αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Port Louis Maurikios Happy Traveller Taxidi (60)

Που να μείνω:
Όπως διάβασες και παραπάνω η διαμονή στο Πορτ Λούι δεν χρειάζεται. Αν όμως θέλεις να μείνεις στην πρωτεύουσα κλείσε δωμάτιο άμεσα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here