Άγιος Ευστράτιος! Το ακριτικό νησί του Βορείου Αιγαίου που μπορεί να πέρασε πολλά, όμως από αυτά αντλεί τη δύναμη και την ομορφιά του.  Εξορίες, σεισμοί και επιδρομές ακρίδων έχουν στιγματίσει τον Άη Στράτη. 250 κάτοικοι όλοι και όλοι, όμως έχουν καταφέρει να πηγαίνεις στο νησί και να ανοίγει η καρδιά σου.

ai stratis agios efstratios happy traveller (28)

Τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού δεν είναι και πολλά αλλά είναι ένα και ένα. Πάμε να τα δούμε ένα, ένα.

1. Η Μαράσλειος Σχολή, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα του νησιού.
2. Το Αγροτικό παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά με την επιγραφή Μολών λαβέ. Είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, όπου αρχαία λείψανα έχουν ανακαλυφθεί.
3. Στην ίδια περιοχή, θα βρεις και το «κενοτάφιο του εξόριστου» και ο τάφος ενός Γερμανού αξιωματικού ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
4. Στη συνέχεια το Μνημείο του Νίκου Σιαλμά ο οποίος ήταν πρώτος υπολοχαγός στην Πολεμική Αεροπορία και πέθανε όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη τον Ιούνιο του 1992.
5. Μην παραλείψεις την εκκλησία του Χριστού στην πλατεία αλλά και τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Βασιλείου.
6. Δες από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο του παλαιού ναού των Αγίων Πέντε Μαρτύρων
7. Μπάνιο στις απίθανες παραλίες του νησιού
8. Ένα από τα μεγαλύτερα highlights του Άγιου Ευστράτιου είναι οι θαλάσσιες σπηλιές και οι γεωλογικοί σχηματισμοί κατά μήκος του.
9. Τα γκράφιτι που σε υποδέχονται στο λιμάνι του νησιού είναι ίσως από τα ομορφότερα που θα συναντήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα (αν δεν είμαστε υπερβολικοί). Είναι υπέροχα, καλοφτιαγμένα και κοσμούν υπέροχα τους ογκώδεις τοίχους του λιμανιού.
10. Φυσικά για το τέλος σου αφήσαμε και το καλύτερο το σπήλαιο όπου μόνασε ο Άγιος Ευστράτιος και είναι αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Στην σπηλιά του Αγίου Ευστρατίου
Στην σπηλιά του Αγίου Ευστρατίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here