Η Πτολεμαΐδα δεν φημίζεται για τον τουρισμό της, αλλά για το γεγονός ότι είναι ενεργειακό κέντρο της Ελλάδος λόγω των θερμοηλεκτρικών σταθμών που διαθέτει. Ακόμη και έξω από την πόλη αν περνάς, τα εργοστάσια ενέργειας φαίνονται από μακριά.

ptolemaida happy traveller (2)

Χώρα:Ελλάδα
Πόλη: Πτολεμαΐδα
Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία
Πληθυσμός: 32.142 κάτοικοι
Επίσημη Γλώσσα: Ελληνικά

Γενικές Πληροφορίες:

Η Πτολεμαΐδα έχει περισσότερους από 30.000 κατοίκους. Η ονομασία της πόλης προέκυψε από τον Πτολεμαίο, στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πόλη έχει αδελφοποιηθεί με την Έγκωμη της Κύπρου, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το Νόβισαντ της Σερβίας και το Μόστ της Τσεχίας. Παλιότερα λεγόταν Καϊλάρια.

ptolemaida happy traveller (4)

Που να πας – Τι να δεις: 

Αν και η Πτολεμαΐδα δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός, αν σε βγάλει ο δρόμος εκεί μπορείς να δεις το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, το Υδραγωγείο Πτολεμαΐδας, το Πνευματικό Κέντρο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Επίσης μπορείς να επισκεφθείς και τις εκκλησίες της πόλης.

Που να φας – Που να μείνεις: 

Αξιόλογο φαγητό στην μπορείς να βρεις στο Cava Cafe Brasserie, στον «Πεζόδρομο», και το «Δίπορτον Εδεσματοκομείον». Όσον αφορά την διαμονή μπορείς να μείνεις στα ξενοδοχεία Hotel Pantelidis και Ioannou Resort.

 

ptolemaida happy traveller (3)  ptolemaida happy traveller

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here