Ο νομός Ρεθύμνου -όπως και όλη η Κρήτη- είναι γεμάτος από φυσικές ομορφιές που επιβάλλεται να ανακαλύψεις. Κατά το ταξίδι μας στη Κρήτη καταφέραμε να δούμε από κοντά εντυπωσιακά μέρη τα οποία θα μοιραστούμε τώρα μαζί σου.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε ποια μέρη θα πρέπει σίγουρα να δεις και εσύ, όταν πας σε αυτήν τη περιοχή της Κρήτης. Ή μάλλον πάρε tablet και Google maps και βάζε αστεράκια! 😀 (Γιατί είμαστε και προχώ travellers)

Ρέθυμνο, Κρήτη
Ρέθυμνο, Κρήτη

ΡΕΘΥΜΝΟ
Το Ρέθυμνο είναι ο πανέμορφος λαβύρινθος της Κρήτης που σε μεταφέρει στην εποχή των Ενετών. Η παραλία αλλά και το ενετικό λιμάνι της πόλης είναι το ιδανικό μέρος για περπάτημα. Το φρούριο και ο παλιός φάρος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Και φυσικά δεν αφήνουμε τίποτα από όλα αυτά ανεξερεύνητο.

DCIM100MEDIADJI_0080.JPG
Λίμνη Κουρνά από ψηλά

ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ
Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης. Βρίσκεται σε απόσταση 2.5 χλμ. από την θάλασσα. Έχει σημαντική τουριστική κίνηση και έχει γίνει πλέον πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Όσον αφορά τις δραστηριότητες μπορείς να κολυμπήσεις ή να κάνεις βόλτα στη λίμνη με υδροποδήλατο. Λέγεται ότι στη λίμνη υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Μάλιστα κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται αναστάτωση μπαίνοντας σε αυτήν.

Φράγμα Ποταμών
Η Ηλέκτρα στο Φράγμα Ποταμών

ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΩΝ
Το φράγμα ποταμών απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Είναι ένα χωμάτινο φράγμα με ύψος 60 και πλάτους 200 μέτρα. Εγκαινιάστηκε το 2009 και αναμένεται να γίνει ένας υπέροχος υδροβιότοπος. Μάλιστα το φράγμα ποταμών έγινε πολύ γνωστό τον Ιούλιο του 2014. Τότε που δύο πυροσβέστες εντόπισαν κροκόδειλο μήκους 2 μέτρων.

Ο ναός του Αγίου Αντωνίου στο Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου
Ο ναός του Αγίου Αντωνίου στο Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου είναι γνωστό για τον υπέροχο ναό του Αγίου Αντωνίου. Ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα βράχο και κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε λατρευτικό σπήλαιο αφιερωμένο στον Κραναίο Ερμή. Αξίζει να το επισκεφθείς και να το περπατήσεις. Ακόμη και αν δεν φτάσεις μέχρι το τέλος, αρκεί να δεις από κοντά το ναό του Αγίου Αντωνίου.

Βίλα Ampelonas Residence στον Κοξαρέ
Βίλα Ampelonas Residence στον Κοξαρέ

ΚΟΞΑΡΕ
Το Κοξαρέ Ρεθύμνου είναι ημιορεινό χωριό του νησιού το με υψόμετρο 280 και πληθυσμό 225 κατοίκους. Σε αυτό το χωριό βρίσκεται μάλιστα και η πανέμορφη βίλα που μείναμε. Όταν περάσεις από εκεί, κάνε μια στάση.. και γιατί όχι μείνε και στη βίλα Ampelonas Residence για να απολαύσεις ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Ο Ευτύχης στο Όρος Κουρούπα
Ο Ευτύχης στο Όρος Κουρούπα

ΟΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΑ
Το όρος Κουρούπα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ρέθυμνο και έχει υψόμετρο 1,001 μ. Είναι ένα εκπληκτικό βουνό που στη κορυφή του διαθέτει ένα όμορφο εκκλησάκι. Αξίζει να πας μιας και υπάρχει δρόμος και μπορείς να ανέβεις κανονικά με το αμάξι. Διαθέτει εκπληκτική και πανοραμική θέα της περιοχής.

Κουρταλιώτικο φαράγγι
Κουρταλιώτικο φαράγγι

ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ
Το Κουρταλιώτικο φαράγγι έχει μήκος 3km. Ξεκινά από το χωριό Κοξαρέ, συνεχίζει κατά μήκος του ποταμού Κουρταλιώτη και εκβάλει στη Λίμνη του Πρέβελη. Οικολογικά το φαράγγι είναι ένας θησαυρός καθώς σε αυτό ζουν πολλά και σπάνια πτηνά. Αξίζει να το περπατήσεις και να ανακαλύψεις τους κρυμμένους κρητικούς θησαυρούς του.

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα στην Παραλία του Πρέβελη
Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα στην Παραλία του Πρέβελη

ΓΕΦΥΡΑ – ΜΟΝΗ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗ
Εδώ μιλάμε για τρία διαφορετικά σημεία τα οποία όμως είναι και τα τρία εξίσου σημαντικά. Η γέφυρα του Πρέβελη είναι μια πανέμορφη τοξωτή και πέτρινη γέφυρα που θα βρεις στην επόμενη στάση σου. Πλάι στη γέφυρα μπορείς και να φας αφού ακριβώς δίπλα βρίσκονται γραφικές ταβέρνες. Όσον αφορά τη μονή του Πρέβελη είναι μια εκπληκτική μονή που σίγουρα αξίζει την προσοχή σου. Μέσα θα βρεις και μια υπέροχη φάρμα ζώων. Τέλος, η παραλία του Πρέβελη με το εκπληκτικό φοινικοδάσος θα σου χαρίσει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπάνια της ζωής σου!

LEAVE A REPLY