Το ταξίδι μας στη Σάμο ξεκινάει με το άνετο ταξίδι μας παρέα με την Astra Airlines. Αφού πατήσαμε το πόδι μας στο νησί, νοικιάσαμε ένα βολικό αμάξι από τα ενοικιαζόμενα Aramis και κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο Dorrysa όπου και θα μέναμε. Η πείνα δεν μας άφησε ήσυχους για αυτό και επιλέξαμε να φάμε μια μπουγάτσα στο Πυθαγόριο. Έπειτα για να κάψουμε και καμιά θερμίδα κάναμε βόλτα στο όμορφο Βαθύ. Η επίσκεψή μας στο δημαρχείο είναι μια από τις καλύτερες στιγμές μας μιας και γνωρίσαμε από κοντά τον δήμαρχο του νησιού.

 

Περνώντας από το My House δεν αντέξαμε να μην τσιμπήσουμε κάτι λίγο και να επιβιβαστούμε το αμάξι προς Κοκκάρι. Φτάνοντας εκεί το Aelio ήταν η καλύτερη  επιλογή μιας και ξέρουμε πόσο προσεγμένα πιάτα έχει αλλά και πόσο καταπληκτική εξυπηρέτηση. Εκεί κάναμε και μπάνιο. Η βραδινή βόλτα στο Βαθύ αλλά και το ποτό στην ταράτσα του My House ήταν ότι πιο χαλαρωτικό μπορούσαμε να κάνουμε μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα.

Δεν θα μπορούσαμε να πάμε Σάμο και να μην επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις του αγαπημένου μας snack, τα διάσημα σαμιώτικα ντοματίνια με την υπέροχη γεύση. Το Tomaccini έχει κλέψει τις καρδιές μας καιρό τώρα και μας ήταν πολύ δύσκολο  να του αντισταθούμε. Έπειτα το συνεργείο κατευθύνθηκε προς το Μοναστήρι της Σπηλιανής. Το Μουσείο του Οίνου ήταν μια ενδιαφέρουσα στάση για την εκπομπή μας αλλά το Ούζο Γιοκαρίνης ήταν η πιο γευστική και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Τα water sports είναι μεγάλη μας αδυναμία για αυτό και το wakeboard ήταν η επιλογή μας για αυτό το επεισόδιο.
Δεν θα μπορούσαμε να πάμε στη Σάμο και να μην μιλήσουμε για την Αργυρώ τη φώκια με τους ειδήμονες που την προσέχουν. Το Archipelagos έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και μας δίνει εξαιρετικές συμβουλές περί του θέματος.
iliovasilema profitis ilias samos4
Το Ήραιον είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή καθώς τόσα χρόνια ιστοριας συμπυκνώνονται σε έναν χώρο. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να πάτε αν πάτε στην Σάμο. Το Πυθαγόριο και η απογευματινή μας βόλτα εκεί θα σας αρέσει πολύ καθώς και το εστιατόριο Ελιά στο οποίο γευματήσαμε. Το χωριό Ήραιον είναι ένα πολύ όμορφο και απλό χωριουδάκι που σίγουρα αξίζει να το περάσεις όταν πας προς τον πύργο Σαρακίνη. Επόμενη στάση το χωριό Χώρα και έπειτα ο Πύργος. Σταματήσαμε με το αμάξι για να βγάλουμε μια φωτογραφία και την υπέροχη Σαμιοπούλα που φαινόταν εκπληκτικά από την Σάμο. Άλλα χωριά που επισκεφθήκαμε ήταν οι Σπαθαραίοι και ο Μαραθόκαμπος.
Η σπηλιά του Πυθαγόρα είναι μια τέλεια επιλογή για όσους το λέει η καρδιά τους, εμείς πάντως το καταφέραμε. Σειρά είχε το χωριό Μανωλάτες και η Τσαμαδου Beach με το Beach Bar  Ναυαγος. Βρήκαμε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον Προφήτη Ηλία και αυτό ήταν ίσως το πιο ωραίο κλείσιμο για μια μοναδική εκπομπή στη Σάμο.
Η εκπομπή αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους του Σαμιώτες. Ευχαριστούμε για την στήριξη.
iraion samos2iliovasilema profitis ilias samos

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here