Ο ιδανικός τρόπος για να δεις την Κροατία, είναι κάνοντας road trip. Αυτό κάναμε και εμείς και καταφέραμε να δούμε αρκετές κροάτικες πόλεις. Μια από αυτές ήταν και το Σλαβόνκσκι Μπροντ.

Ας ανακαλύψουμε τις κορυφαίες τοποθεσίες του, τα καλύτερα εστιατόρια, τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και όλα όσα πρέπει να κάνεις στην πόλη.

Χώρα: Κροατία
Πόλη: Σλαβόνσκι Μπροντ
Έκταση: 50,27 km²
Νόμισμα: Κούνα (kn) (HRK)
Επίσημη γλώσσα: Κροατικά
Θρησκεία: Χριστιανοί Καθολικοί
Υψόμετρο: 92 μέτρα
Πληθυσμός: 53.473
Οδηγούν από: δεξιά
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες: Το Σλαβόνσκι Μπροντ είναι μια πόλη της ανατολικής Κροατίας με πληθυσμό 59.141 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβου και χρησιμεύει ως λιμάνι για τα ποταμόπλοια που περνούν απ΄αυτόν. Απέχει 197 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ και μπορείς εύκολα να την επισκεφθείς οδικώς.

Happy Info: Το Σλαβόνσκι Μπροντ είναι μια σημαντική διασταύρωση του αυτοκινητόδρομου και του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει το Ζάγκρεμπ με το Βελιγράδι.

Που να πάω – Τι να δω: Οι τοποθεσίες και τα μέρη που πρέπει να δεις στο Σλαβόνσκι Μπροντ είναι ιδανικά για όσους όλους τους αρέσει το περπάτημα. Μπορείς εύκολα να ανακαλύψεις όλα τα σημαντικά αξιοθέατα περπατώντας στην όμορφη πόλη. Κάποια από τα πιο σημαντικά που πρέπει να δεις είναι η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σάβο στο Σλαβόνσκι Μπροντ, το Φραγκισκανό μοναστήρι του Σλαβόνσκι Μπροντ, η εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τις καφετέριες και το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης.

Οικονομία: Η οικονομία της πόλης βασίζεται στην γεωργία, την αμπελουργία, την επεξεργασία μετάλλων, την ξυλεία, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, το δέρμα, τα τρόφιμα, τα οικοδομικά υλικά και την τυπογραφία. Αλλά και το κομμάτι της «παροχής υπηρεσιών» αναπτύσσεται σιγά σιγά, εξαιτίας του τουρισμού της πόλης.

Happy Info: To Σλαβόνσκι_Μπροντ είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Τσέλιε της Σλοβενίας.

Αν ταξιδεύεις από το Ζάγκρεμπ για το Σλαβόνσκι Μπροντ με τρένο: Αν μπορείς να κάνεις κράτηση εκ των προτέρων, είναι πολύ πιθανόν να βρεις ελάχιστα πιο φθηνά εισιτήρια τρένου από Ζάγκρεμπ για Σλαβόνσκι Μπροντ. Το κόστος μπορεί να ξεκινάει από 100,70 €. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορείς μην αγχωθείς καθώς το κόστος είναι 104,20 € κατά μέσον όρο.

Θέλεις δωμάτιο με θέα; Τα ξενοδοχεία Hotel Central Slavonski Brod, Hotel Savus και Art Hotel έχουν λάβει πολύ καλά σχόλια από ταξιδιώτες που έμειναν στο Slavonski Brod όσον αφορά τη θέα από τα δωμάτιά τους.

Θέλεις ξενοδοχείο ιδανικό για οικογένειες; Οι επισκέπτες με οικογένειες που επισκέφθηκαν τα ξενοδοχεία Hotel Garten, Hotel Savus και Art Hotel, τα θεωρούν ιδανικά.

Που να μείνω – Ξενοδοχείο: Κλείσε οικονομικό ξενοδοχείο / δωμάτιο στο Σλαβόνσκι Μπροντ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here