Αν μπορείς να «χωρέσεις» την Σμύρνη σε 10 εικόνες τότε σίγουρα θα είναι οι παρακάτω. Περπατήσαμε, ζήσαμε, γευτήκαμε την Σμύρνη και σου την παρουσιάζουμε μέσα από τις 10 κορυφαίες στιγμές μας. Απόλαυσέ την και εσύ μαζί μας.

1. Η παραλιακή της Σμύρνης από την δική μας οπτική

Η παραλιακή της Σμύρνης είναι από τα αγαπημένα σημεία κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη της πόλης. Να μην μιλήσουμε για τους ντόπιους που σίγουρα θα περάσουν από αυτήν κατά την διάρκεια της ημέρας. Η παραλιακή είναι και ένας λόγος που η Σμύρνη παρομοιάζεται με την Θεσσαλονίκη. (κάτω φωτογραφία)

smirni celestyal cruises 2016 (4)

2. Το ρολόι

Το πιο γνωστό σημείο συνάντησης και κέντρο της πόλης. Το ρολόι της Σμύρνης είναι κάτι σαν το Σύνταγμα της Αθήνας. Εκεί γίνονται συγκεντρώσεις ή συλλαλητήρια αλλά δίνονται και ραντεβού. Φυσικά είναι και πόλος έλξης των τουριστών. Πήγαινε μια βόλτα στην περιοχή και θαύμασέ το από κοντά. Με την ευκαιρία τράβα και μια αναμνηστική φωτογραφία. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (2)

3. Η αγορά

Το πιο πολυσύχναστο και ενδιαφέρον σημείο της πόλης. Η αγορά της Σμύρνης είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα μέρη της πόλης. Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα και να γνωρίσεις καλύτερα την κουλτούρα των ντόπιων. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (3)

4. Γλυκά

Λουκούμια, σιροπιαστά και παντός είδους γλυκά κάνουν τον ουρανίσκο σου να τρελλαίνεται. Η Σμύρνη φημίζεται για τα εξαιρετικά γλυκά της και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις με μια μόνο δοκιμή. Σου προτείνουμε -εκτός από τα κλασσικά κανταΐφι και μπακλαβά- να δοκιμάσεις το κιουνεφέ. (κάτω φωτογραφία, δεν είναι κιουνεφέ αλλά τοπικά γλυκά)

smirni happy traveller (4)

5. Ντόνερ

Το πιο πασίγνωστο fast food είναι φυσικά το ντόνερ και πίστεψέ με αξίζει την προσοχή σου. Διάλεξε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια-γυράδικα που θα βρεις και δοκίμασέ το. Συνήθως σερβίρεται με πίτες, ρύζι, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριές. Συνόδεψέ το με αριάνι, όπως κάνουν οι ντόπιοι. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (5)

6. Το λιμάνι της Σμύρνης

Το λιμάνι της Σμύρνης είναι αναμφισβήτητα από τα πιο έντονα φορτισμένα μέρη όλης της πόλης. Περπατώντας εκεί είναι πιθανό να προσέξεις και κάποια παλιά ελληνικά σπίτια. Έντονα συναισθήματα. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (6)

7. Ταρτάν για περπάτημα/τρέξιμο

Η πόλη είναι έντονα εξευρωπαϊσμένη. Μάλιστα διαθέτει και ταρτάν για να κάνει ευκολότερη την ζωή σε όσους θέλουν να τρέχουν και να αθλούνται χωρίς να τραυματίζουν τα πόδια τους. Εξαιρετική σκέψη! (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (7)

8. Ισμίρ

Ένα μοντέρνο καλλιτέχνημα βρίσκεται στην παραλιακή της Σμύρνης. Γράφει Ισμίρ και σίγουρα γίνεται πόλος έλξης τουριστών. Άλλωστε έχει γίνει μόδα πλέον στις περισσότερες μεγαλουπόλεις, να υπάρχει και ένα αντίστοιχο δημιούργημα. Έτσι οι τουρίστες βρίσκουν ένα ακόμη σημείο για να τραβήξουν τις αναμνηστικές τους φωτογραφίες. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (8)

9. Καφές

Είτε ελληνικός, είτε κύπριος, είτε τούρκικος ένας είναι ο καφές που πίνουμε όλοι. Δοκίμασέ τον και στην Σμύρνη και απόλαυσέ τον στα παραδοσιακά καφενεδάκια που υπάρχουν σε όλη την πόλη. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller (9)

10. Αγορά με φρέσκα ψάρια, λαχανικά, τρόφιμα

Στην αγορά της Σμύρνης δεν θα βρεις μόνο ρούχα, παπούτσια και σουβενίρ αλλά και ό,τι χρειάζεται ο ντόπιος για την καθημερινότητά του. Έτσι στην αγορά υπάρχει πληθώρα από τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια, τυριά, γλυκά κ.α. (κάτω φωτογραφία)

smirni happy traveller

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here