Σρι Λάνκα! Το «νησί-χώρα» του Ινδικού Ωκεανού που είναι ικανό να σου χαρίσει μια απίστευτη ταξιδιωτική εμπειρία. Το απόλυτο κλισέ τροπικός παράδεισος γίνεται πραγματικότητα κάτω από τα φοινικόδεντρα της χώρας. Οργιώδης βλάστηση, φιλικοί άνθρωποι και τόσα πολλά σημεία για να ερωτευτείς.

Η Σρι Λάνκα θα σε αναγκάσει να σταματήσεις στα παραδοσιακά μαγαζάκια της για να πάρεις φρούτα και να δοκιμάσεις τις μικροσκοπικές πράσινες, κίτρινες και κόκκινες (!) …. ναι κόκκινες μπανάνες της. Η πόλη Κάντυ θα σε αναγκάσει να επισκεφθείς τον βοτανικό της κήπο. Εκεί θα ανακαλύψεις μια απέραντη έκταση κατάφυτη και γεμάτη ζωή.

Happy Traveller Sri Lanka

Χώρα: Σρι Λάνκα
Πρωτεύουσα: Κότε
Μεγαλύτερη Πόλη & τύποις Πρωτεύουσα: Κολόμπο
Επίσημες γλώσσες: Σιναλεζικά, Ταμίλ
Πολίτευμα: Ημιπροεδρική δημοκρατία
Πληθυσμός: 21.444.000
Νόμισμα: Ρουπία Σρι Λάνκα
Θρησκεία: Βουδισμός
Οδηγούν από: αριστερά

Γενικές Πληροφορίες:
Η Σρι Λάνκα είναι μια χώρα της Νότιας Ασίας και βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ινδία. Έχει έκταση 65.610 τ.χλμ. και πληθυσμό 21.444.000 κατοίκους. Ήταν γνωστή ως Κεϋλάνη έως το 1972, ενώ από τους αρχαίους Έλληνες χαρτογράφους αναφερόταν ως Ταπροβάνη. Η επίσημη γλώσσα είναι η σιναλεζική ενώ ομιλούνται επίσης η ταμίλ και η αγγλική. Οι κάτοικοι του νησιού στο θρήσκευμα είναι κατά κύριο λόγο Βουδιστές (61%). Η επόμενη θρησκευτική ομάδα της χώρας είναι οι ινδουιστές (21%).

Που να πάω – Τι να δω:
Η Σρι Λάνκα διαθέτει πάρα πολλά σημεία για εξερεύνηση. Η επίσκεψη στις αρχαίες πόλεις Sigiriya και Polonnaruwa είναι σχεδόν υποχρεωτικές. Η πρωτεύουσα Κολόμπο μπορεί να μην έχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον όμως σίγουρα πρέπει να την περπατήσεις και αυτή. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψεις την επίσκεψη στις παραλίες αλλά και σε ένα απλό παραδοσιακό χωριό. Τέλος, επισκέψου τον ναό Dambulla cave και τον Temple of the Tooth.

Happy Traveller Sri Lanka

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Ό,τι και να δοκιμάσεις στην Σρι Λάνκα θα καίει. Θα καίει πολύ. Αυτός βέβαια δεν λόγος για να τα αποφύγεις αλλά καλό είναι να προσέχεις τι και πόσο θα φας. Ειδικά αν δεν σου αρέσουν και πολύ τα καυτερά. Δοκίμασε κάρυ ψαριού με ρύζι αλλά και τσίλι κάρυ ψαριού. Επίσης δοκίμασε Jackfruit Curry (Polos) και Kottu.

Απόλαυσε το καλύτερο βίντεο drone με εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην Σρι Λάνκα

Που να μείνω:
Κλείσε φθηνό ξενοδοχείο στην Σρι Λάνκα

Πότε να πάω:
Η Σρι Λάνκα έχει τροπικό κλίμα και έτσι ανά πάσα στιγμή μπορεί να πιάσει βροχή. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς λοιπόν την χώρα αυτή είναι κατά τη διάρκεια του ελληνικού χειμώνα.

LEAVE A REPLY