Σύβοτα! Το παραθαλάσσιο χωριό της Ηπείρου που συγκεντρώνει πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες, ειδικά το καλοκαίρι. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα σε έναν εκπληκτικό όρμο ενώ τριγύρω έχει νησάκια και μοιάζει αρκετά θα λέγαμε με φιορδ.

syvota happy traveller (7)

Χωριό: Σύβοτα
Χώρα: Ελλάδα
Υψόμετρο: 5 μ.
Πληθυσμός: 875
Παλαιά ονομασία: Βώλια / Μούρτος

Γενικές Πληροφορίες:

Το όνομα του οικισμού κατά τη τουρκοκρατία ήταν Μούρτος. Το όνομα διατηρήθηκε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ‘50. Σήμερα ονομάζεται Σύβοτα και είναι σίγουρα από τα πιο τουριστικά μέρη της περιοχής. Τα κυριότερα νησάκια στα Σύβοτα είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος. Ο πληθυσμός ανέρχεται στους 875 μόνιμους κατοίκους

Που να πάω – Τι να δω:

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο κατασκευασμένος το 1884 φάρος του νησιού Μαύρο Όρος καθώς και ο αρχαίος οικισμός του Βραχωνά. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κάστρο Πολυνερίου, που είναι αρχαίος οικισμός στις ανατολικές πλαγιές του Βραχωνά. Οι πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

DCIM100MEDIADJI_0005.JPG
Σύβοτα από ψηλά

Διαμονή:

Η επιλογή διαμονής είναι τεράστια καθώς το μέρος βρίσκεται σε οικοδομικό αναβρασμό. Διαθέτουν από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ θα μπορούσες να κάνεις και κάμπινγκ σε κοντινή απόσταση.

Δραστηριότητες:

Τα Σύβοτα είναι ιδανικά και για πληθώρα δραστηριοτήτων καταδύσεις, ιστιοπλοΐα αλλά και εκδρομές σε Παξούς και Αντιπαξούς είναι από τις καλύτερες που μπορείς να επιλέξεις. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης φουσκωτού σκάφους και η εξερεύνηση του μέρους.

Πότε να πάω:
Οι καλοκαιρινοί μήνες (ιδιαίτερα από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο) είναι καλή εποχή για να επισκεφθείς τα Σύβοτα, όμως λόγω του αυξημένου τουρισμού είναι γεμάτα κόσμο. Αν δεν σου αρέσει η πολυκοσμία επέλεξε την άνοιξη, το φθινόπωρο ή ακόμη και τις αρχές καλοκαιριού έτσι ώστε να απολαύσεις πραγματικά τον τόπο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here