Το Ρότερνταμ είναι γνωστό για το μεγάλο του λιμάνι και την φουτουριστική αρχιτεκτονική του. Υπάρχουν αρκετά για να δεις και να κάνεις σε αυτή την υπέροχη πόλη, όμως εμείς ταξιδέψαμε βιώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα!

rotterdam ollandia happy traveller (5)

1. Αγορά Markthal
Η σκεπαστή αγορά που θα ζήλευε κάθε πόλη βρίσκεται στο Ρότερνταμ και είναι η Markthal. Είναι πολύ μεγάλη και εξαιρετικά όμορφη αρχιτεκτονικά. Λειτουργεί από το 2014 και κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων των ταξιδιωτών της πόλης.

Αγορά
Αγορά Markthal

2. Γειτονιά Kop van Zuid
Kop van Zuid. Μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της πόλης. Κοσμοπολίτικη περιοχή με μαγαζιά, εστιατόρια και μπαράκια.

3. Ναός Laurenskerk
Η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου (St Laurenskerk) είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βγεις από την σύγχρονη και φουτουριστική αρχιτεκτονική της πόλης. Χτίστηκε το 1449 με 1525 σε υστερογοτθικό ρυθμό.

4. Πύργος Γιούρομαστ (Euromast)
Η κορυφή του πύργου Euromast είναι must! Εξωτερικά μοιάζει με κατάρτι και απέχει από το έδαφος 96 μέτρα. Η είσοδος κοστίζει €9.50 (ενήλικες) και €6.10 (παιδιά ηλικίας 4-11 ετών). Βέβαια υπάρχει πάντα και η επιλογή της αναρρίχησης η οποία κοστίζει €52.50.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ
Το λιμάνι του Ρότερνταμ

5. Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης
Δεν μπορεί να βρίσκεσαι στη χώρα με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και να μην το επισκεφθείς. Δεν μπορεί να έχεις μπροστά σου ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο και να μην το δεις από κοντά. Μάλιστα για να το δεις ακόμη καλύτερα υπάρχει το Spido Harbour Tour.

6. Για σουβενίρ στην Meent
Η ιδανική εμπορική περιοχή για να αγοράσεις τα σουβενίρ που θα πάρεις από την πόλη είναι φυσικά η Meent. Εκεί δεν θα βρεις τα κλασσικά, συμβατικά μαγαζιά σουβενίρ αλλά εναλλακτικά και πολύ ιδιαίτερα κομμάτια για να πάρεις μαζί σου ως ανάμνηση.

7. Γέφυρες
Η πόλη έχει τόσες πολλές γέφυρες που θα τις δεις θέλεις δεν θέλεις. Είναι όμως και κάποιες που δεν πρέπει να χάσεις. Η Γέφυρα της Βασίλισσας, η Παλαιά Γέφυρα του Γουλιέλμου, η Γέφυρα Χεφ και η Βόρεια Γέφυρα Φαν Μπρίνεν είναι κάποιες από αυτές.

8. Κυβικά σπίτια
Τα κυβικά σπίτια είναι καινοτόμα σπίτια με πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Κάθε σπίτι αντιπροσωπεύει -για τον αρχιτέκτονα- ένα δέντρο και όλα μαζί, ένα δάσος. Τα συγκεκριμένα σπίτια αποτελούνται από 3 ορόφους και θεωρούνται πλέον αξιοθέατο της πόλης.

9. «Εργοστάσιο Φαγητού Fenix»
Αν είσαι food lover δεν γίνεται να μην περάσεις από το «Εργοστάσιο Φαγητού Fenix». Βρίσκεται στην περιοχή Katendrecht και συχνάζει πολύ η νεολαία. (Τα μαγαζιά εκεί ανοιχτά μόνο Τετάρτη-Κυριακή, με τα μαγαζιά να ανοίγουν 10.00 π.μ. (12.00 μ.μ. Κυριακές) και να κλείνουν 7.00 μ.μ.).

10.Το παλιό λιμάνι
Στο παλιό λιμάνι βρίσκονται τα κυβικά σπίτια (cube houses), αμέτρητα εστιατόρια και μαγαζιά. Αξίζει τη γενικότερη επίσκεψή σου. Απόλαυσε αυτό το σημείο της πόλης, αφού είναι και από τα καλύτερα.

 Ρότερνταμ: Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

1 COMMENT

  1. Συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις σας. Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι όπως εσείς παράγουν ένα τόσο εποικοδομητικό έργο. Συνεχίστε το.
    Να είστε πάντα καλά μαζί το παιδάκι σας.
    Και μην ξεχνάτε ότι κάθε τι καλό αργεί να αναγνωριστεί και ανταμοιφθεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here