Εν μέσω καραντίνας έχουμε τον ελεύθερο χρόνο για να θυμηθούμε όλα εκείνα τα υπέροχα ταξίδια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί μ΄αυτά μοιραία θυμηθήκαμε και τα διάφορα φαγητά-σνακ που δοκιμάσαμε ανά τον κόσμο. Και κάποια απ΄αυτά δεν ήταν καθόλου ωραία.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Η λίστα είναι μεγάλη. Ώρες ώρες είναι να απορείς πως καταφέραμε και δοκιμάσαμε όλα αυτά τα «καλούδια». Η Κίνα είναι μακράν εκείνη με τα πιο περίεργα φαγητά-σνακ που δοκιμάσαμε ποτέ. Αν εξαιρέσεις τις ακρίδες και τις κατσαρίδες, μπορέσαμε να ανακαλύψουμε και πατατάκια με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις όπως καλαμάρι ή βούτυρο και μέλι. Βέβαια έχουμε δοκιμάσει και αλλού παράξενες γεύσεις. Μέρη όπως τα νησιά Φίτζι ή η Αυσταλιανή Μαρμίτα μπορούν να σε πείσουν ότι μπορείς να δοκιμάσεις πραγματικά τρελά πράγματα.

Από την άλλη η Ταϊβάν κρατάει τα σκήπτρα του πιο βρωμερού φαγητού έβερ. Ή μήπως όχι. Όπως και να έχει το stinky tofu είναι ένα από τα πιο βρωμερά πράγματα στον κόσμο.

Έχουμε δοκιμάσει όμως περίεργες γεύσεις και σε χώρες που δεν το περιμένει κανείς. Μια από τις χειρότερες είναι η Ισλανδία, όπου εκτός από τα σνακ της δοκιμάσαμε και Χάκαρλ (Hakarl) που δεν είναι άλλο από σάπιο καρχαρία που είναι «ποτισμένος» με το κάτουρο του ίδιου του καρχαρία. Μαρκάν από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να φας. Ξεκάθαρα! Αλλά και το σουηδικό Surströmming δεν πάει πίσω. Η άσχημη μυρωδιά είναι μεγάλη αλλά τουλάχιστον αυτό δεν έχει τόσο άσχημη γεύση.

Αν θέλεις να δεις όλα αυτά τα άσχημα και βρωμερά πιάτα και σνακ δεν έχεις παρά να δεις το βίντεο που κάναμε στο Youtube. –> ΕΔΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here