Από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του κόσμου είναι φυσικά τα Ιεροσόλυμα. Εκεί θα βρεις πολλές θρησκείες και διαφορετικά είδη ναών. Το ταξίδι στην Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να λέγεται και ταξίδι ζωής.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να επισκεφθείς όταν πας στην Ιερουσαλήμ, είναι φυσικά ο τάφος της Παναγίας.

jerusalem-israel-tafos-panagias-1024x683

 

Γενικές Πληροφορίες:

Το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεσθημανής είναι το τρίτο κατά σειρά σημαντικότερο προσκύνημα για κάθε Χριστιανό. Το κτίσμα έχει κατασκευαστεί από την Αγία Ελένη -όπως τα περισσότερα της περιοχής- και είναι ένα από τα πιο παλιά. 

Πως να πας – Τι θα δεις:

Για να μπεις στον ναό θα πρέπει να κατέβεις 49 σκαλιά τα οποία θα σε οδηγήσουν στον ιδιαίτερο αυτό χώρο. Φτάνοντας εκεί θα αντικρίσεις εκπληκτικές ελληνικές εικόνες (μπαίνοντας δεξιά) και πανέμορφες αρμένικες εικόνες (μπαίνοντας αριστερά). Επίσης στο ναό υπάρχουν πάρα πολλά θυμιατά που κρέμονται από το ταβάνι και προσδίδουν ένα άλλο ενδιαφέρον στον χώρο. Στο ναό θα δεις και μια εικόνα των γονιών της Παναγίας. Δεν υπάρχουν πολλές και είναι ευκαιρία να την προσκυνήσεις σε περίπτωση που πιστεύεις ή να την δεις σε περίπτωση που έχεις πάει ως επισκέπτης.

Ο ΤΑΦΟΣ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η επίσκεψη στον τάφο της Παναγίας είναι ένα ολόκληρο ξεχωριστό κεφάλαιο που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία, κατά την επίσκεψή σου στα Ιεροσόλυμα. Το δέος που νιώθεις όταν επισκέπτεσαι αυτό το μέρος είναι μοναδικό. 

Πηγή BeautyStars.gr

jerusalem-israel-1024x683

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here