Η Ταϊβάν είναι μια υπέροχη χώρα. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με την Κίνα και έχει πληθυσμό 25 εκατομμύρια. Το νόμισμά της είναι το ταϊβανέζικο δολάριο και οι πρίζες τους είναι αμερικάνικες. Βρίσκεις μια ιδιαίτερη μαγεία στην αντίθεση  των υπέροχων κινέζικων ναών της, αλλά και στους εκπληκτικούς ουρανοξύστες που θα βρεις στο Ταϊπέι.

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου θα πρέπει να γνωρίζεις πως η χώρα αυτή έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει σε 4-5 ημέρες. Ξεκινώντας από το Ταϊπέι και έπειτα παίρνοντας το αυτοκίνητο για να ξεκινήσει το πραγματικό road trip  θα καταφέρεις να γνωρίσεις τα πιο όμορφα σημεία της Ταϊβάν!

Πανέμορφο πάρκο στο Ταιπέι.
Πανέμορφο πάρκο στο Ταϊπέι.

Πόλη Ταϊπέι:

Το Ταϊπέι είναι πυρήνας παράδοσης αλλά και εξέλιξης ταυτόχρονα. Στο κέντρο της πόλης θα βρεις εξαιρετικούς κινέζικους ναούς αλλά και τον ουρανοξύστη ΤΑΙΠΕΙ 101. Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς σίγουρα είναι το Προεδρικό Μέγαρο, ‘ένας κινέζικος ναός, το πάρκο 228,  το ELEPHANT MOUNTAIN, την μοντέρνα γειτονιά και τον ουρανοξύστη TAIPEI 101, ένα εστιατόριο έτσι ώστε να δοκιμάσεις τα διάσημα dumplings και φυσικά την Shilin Night Market.

Εκδρομή-Road trip:

Θάλασσα Yin Yang
Θάλασσα Yin Yang

Στάση 1η: Παλιά ορυχεία – Yin Yang Sea

Πρώτη στάση μας είναι τα παλιά ορυχεία και η θάλασσα yun yang. Τα ορυχεία της Ταϊβάν αποτελούσαν μεγάλη βιομηχανία για τη χώρα. Σήμερα πια δεν διαθέτει πόρους έτσι ώστε να γίνονται εξορύξεις και τα ορυχεία έχουν εγκαταλειφθεί. Πλέον γίνονται ελάχιστες εξορύξεις οι οποίες αφορούν κυρίως  χρησιμοποιημένα ορυκτά  με κύριο άξονα το μάρμαρο και τον ασβεστόλιθο για τσιμέντο, πέτρα και βιοτεχνίες και άμμο και χαλίκια για κατασκευαστικές βιομηχανίες. Δεν επισκεφθήκαμε από κοντά τα ορυχεία, αλλά τα είδαμε από όσο πιο  κοντά γινόταν παρέα με τον οδηγό μας, ο οποίος παράλληλα μας εξηγούσε πως είναι πλέον η κατάσταση των ορυκτών στη χώρα. Από το σημείο που βρισκόμασταν, είδαμε και την θάλασσα Yin Yang η οποία βρίσκεται δίπλα στον βόρειο παραλιακό δρόμο στην περιοχή του Χρυσού Οικολογικού Πάρκου. Είναι αρκετά παράξενη κυρίως λόγω των χρωματισμών που παίρνει. Το κίτρινο αναμιγνύεται με το μπλε της θάλασσας και θυμίζει το γιν γιάνγκ και αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζεται έτσι. Θεωρείται ότι αυτός ο χρωματισμός προέρχεται από τα χημικά που βγήκαν τόσα χρόνια από τα ορυχεία, χωρίς να είναι κάτι επιβεβαιωμένο. Παρόλα αυτά εκεί δεν επιτρέπεται να κολυμπήσεις. 

Χρυσός Καταρράκτης
Χρυσός Καταρράκτης

Στάση 2η: Χρυσός καταρράκτης

Ο Χρυσός καταρράκτης (Golden Waterfall) βρίσκεται κοντά στο Χρυσό Οικολογικό Πάρκο στο Jinguashi. Λέγεται χρυσός διότι οι συχνές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την αφθονία των βαρέων μετάλλων στην περιοχή δημιουργούν αυτό το πανέμορφο σκηνικό. Μάλιστα ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι και το αγαπημένο σημείο των νεόνυμφων για φωτογραφίες. Αλλά βέβαια αυτό το αξιοθέατο δεν είναι μόνο για ερωτευμένους αλλά και για τους λάτρεις της φύσης και της ομορφιάς. Εμείς επισκεφθήκαμε τον καταρράκτη, τον απολαύσαμε και βγάλαμε φωτογραφίες. Είναι ένα εκπληκτικό σκηνικό που αξίζει να δεις από κοντά.

Jiufen
Jiufen

Στάση 3η: Jiufen

Η Jiufen ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qing. Είναι μια μικρή πόλη ενώ παλιά ήταν ένα σχετικά απομονωμένο χωριό μέχρι την ανακάλυψη του χρυσού. Πολλά κτίρια στην πόλη παραμένουν αμετάβλητα μέχρι σήμερα, αντανακλώντας την Ιαπωνική επιρροή τόσο στην αρχιτεκτονική όσο και στον πολιτισμό του νησιού. Το Jiufen γνώρισε ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Απέχει μόλις δύο ώρες από το Ταιπέι και αυτό το καθιστά την τέλεια ημερήσια απόδραση. Σήμερα η πόλη είναι γεμάτη από κινέζικα και ιαπωνικά καφέ, εστιατόρια και σπίτια αλλά και καταστήματα με σουβενίρ. Διαθέτει τέλεια θέα στον ωκεανό.

Αφήνουμε τον φανό μας στον ουρανό.
Αφήνουμε τον φανό μας στον ουρανό.

Στάση 4η: Επίσκεψη στο Pingxi για αφήσουμε τα φανάρια στον αέρα

Η Pingxi είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία. Μπορεί σίγουρα να σου προσφέρει μια από τις καλύτερες εμπειρίες στην Ταϊβάν. Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της περιοχής είναι το Φεστιβάλ «Sky Lantern». Αυτό το φεστιβάλ προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο και ο κάθε ταξιδιώτης έχει ως σκοπό του να απελευθερώσει στον ουρανό ένα κινέζικο φανάρι, στο οποίο έχει γράψει επάνω την επιθυμία ή την ευχή του. Για ένα μέτριο φανάρι, θα πληρώσεις NT $ 100-200. Εμείς φυσικά πήγαμε εκεί και πετάξαμε τον φανό μας. Ήταν μια μοναδική στιγμή που αξίζει να ζήσεις.

Δες το επεισόδιο Happy Traveller στην Ταϊβάν

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here