changi airport singapore1

Ποιος είναι ότι στα ταξίδια δεν συμβαίνουν ευτράπελα; Συμβαίνουν να σε ενημερώσουμε και μάλιστα πολλά. Για αυτό το λόγο φτιάξαμε τον δεκάλογο των απανταχού προνοητικών ταξιδιωτών και σου τον παρουσιάζουμε.

1. Φωτοτυπία σημαντικών εγγράφων. Φαντάσου τώρα εσύ να χάσεις διαβατήριο ή ταυτότητα σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Εκτός του ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην μπορείς να ταξιδέψεις, δεν θα μπορείς καν να αποδείξεις ποιος είσαι. Για αυτό φωτοτύπησε την ταυτότητα, το διαβατήριο και ό,τι άλλο έγγραφο πιστοποιεί τα στοιχεία σου και έχε τα μαζί σου. Μακάρι να μην σου χρειαστούν ποτέ, όμως αν σου χρειαστούν θα τα έχεις.
2. Βγάλε φωτογραφία την βαλίτσα σου και βάλε κάτι επάνω της για να την ξεχωρίζεις. Καλό θα ήταν η βαλίτσα σου να έχει έντονο χρώμα. Όχι μαύρο, μπλε, γκρι κτλ. Τα έντονα χρώματα είναι εντελώς αποτρεπτικά για όσους θα θελήσουν να την κλέψουν. Επίσης μπορείς να βάλεις επάνω της κάτι ώστε να ξεχωρίζει. Ένα φουλάρι, ένα χρωματιστό κορδόνι ή κάτι που να ξεχωρίζει γενικώς. Από την άλλη, αν η βαλίτσα σου χαθεί σε κάποιο αεροδρόμιο ή στις αλλαγές των πτήσεων, φρόντισε να έχεις βγάλει μια φωτογραφία έτσι ώστε να μπορείς να δείξεις στους υπεύθυνους του αεροδρομίου πως ακριβώς είναι.
3. Έχε πάντα δεύτερο πλάνο όσον αφορά την βαλίτσα σου. Σε περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος για αυτό. Οι εταιρείες ως επί το πλείστον σε αφήνουν εντελώς «ξεκρέμαστο» σε αυτές τις περιπτώσεις. Φρόντισε να έχεις στην χειραποσκευή είδη πρώτης ανάγκης (οδοντόβουρτσα, τυχόν αγωγή που παίρνεις, είδη καθαριότητος κτλ), μια αλλαξιά ρούχα, εσώρουχα. Επίσης -όσο είναι εφικτό- μην βάλεις κάτι μεγάλης αξίας στην βαλίτσα που θα δώσεις για check in. Ό,τι είναι εξαιρετικά πολύτιμο για σένα, φρόντισε να το έχεις μαζί σου.
4. Φτιάξε φαρμακείο. Βάλε σε ένα νεσεσέρ όλα τα απαραίτητα που πιστεύεις ότι μπορεί να χρειαστείς στο διάστημα που θα λείπεις. Εφοδιάσου με τα απαραίτητα φάρμακα σε κάθε ταξίδι. 
5. Τσέκαρε από πριν την πτήση σου, τα δρομολόγια λεωφορείων-τρένων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να «παγιδευτείς» εντός του αεροδρομίου επειδή δεν έκανες καλό προγραμματισμό. Κάνε έρευνα πριν από το ταξίδι σου για το μέσο με το οποίο θα φύγεις από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο. Αν απλώς θέλεις να φύγεις με ταξί και δεν σε νοιάζει το οικονομικό, προτίμησε το UBER που υπάρχει πλέον στις περισσότερες χώρες. Είναι πολύ πιο φθηνό και σε πολλές περιπτώσεις έχει πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση.
6. Φορτισμένο κινητό & power bank. Οι τεχνολογίες πλέον βοηθούν τους ταξιδιώτες να βγαίνουν από πολύ δύσκολες θέσεις. Το επαρκώς φορτισμένο κινητό σου μπορεί να σε πάει στον προορισμό σου μέσω του google maps, να πληρώσει για σένα μέσω του paypal, να σου δώσει πληροφορίες για το μέρους που βρίσκεσαι και τόσα ακόμη. Το smartphone σου είναι το σύγχρονο πολυεργαλείο που με την σωστή χρήση μπορεί να σε κάνει Super Happy Traveller για αυτό μην το αφήνεις αφόρτιστο.
7. Στείλε ένα mail σε ένα έστω συγγενικό πρόσωπο. Ειδικά σε περίπτωση που ταξιδεύεις μόνος σου. Στείλε ένα mail με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ένα συγγενικό σου πρόσωπο ή φίλο. Έτσι ό,τι και να γίνει οι δικοί σου άνθρωποι θα γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεσαι. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα εκτός από τις πτήσεις που θα κάνεις και το ξενοδοχείο που μένεις μπορείς να τους στείλεις και τις εκδρομές που θα πας -και με ποιες εταιρείες-, έτσι ώστε να έχουν μια γενικότερη γνώση του ταξιδιού σου.
8. Κάνε έρευνα από πριν για τον καιρό. Θα σε σώσει. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις πιο σωστά τη βαλίτσα σου και θα αποφύγεις τις υπερβολές. Για παράδειγμα αν τσεκάρεις τον καιρό και δεις ότι θα έχει ηλιοφάνεια, μπορείς να πάρεις μόνο ένα φούτερ. Έτσι γλιτώνεις αρκετό χώρο στην βαλίτσα σου αλλά και ένα πιθανό υπέρβαρο!
9. Κάνε έρευνα από πριν για τη χώρα που επισκέπτεσαι. Πριν ταξιδέψεις κάπου, γνώρισε κάποια πράγματα για αυτή. Το διαδύκτιο πλέον δίνει εξαιρετικές δυνατότητες για αυτό. Και όχι που θέλουμε να παινευτούμε αλλά το HappyTraveller.gr είναι μιας πρώτης τάξεως πηγή για να μάθεις όχι μόνο κάποια πράγματα, αλλά τα πάντα για τη χώρα που επισκέπτεσαι.
10. Κατέβασε στο κινητό σου τις απαραίτητες εφαρμογές. Κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό σου έχει φροντίσει να έχει τις ταξιδιωτικές εφαρμογές που τον βοηθούν στην οργάνωση του ταξιδιού και όχι μόνο. Υπάρχουν εφαρμογές μάλιστα που μπορούν να σε βοηθήσουν με την εξερεύνηση μιας πόλης ή να σου προτείνουν που θα φας. Μάθε τις 10 κορυφαίες ταξιδιωτικές εφαρμογές. 

LEAVE A REPLY