DCIM100MEDIADJI_0174.JPG

Τα ταξίδια βελτιώνουν την ζωή σου. Τα ταξίδια βελτιώνουν εσένα τον ίδιο. Σε κάνουν πιο χαρούμενο, γεμάτο εμπειρίες και πιο ανοιχτό σε νέες ιδέες και απόψεις. Η ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδεύουν είναι ισχυρή από αρχαιοτάτων χρόνων και σίγουρα δεν θα πάψει ποτέ να υφίσταται. Η περιέργεια του ανθρώπου τον καθιστά τέλειο εξερευνητή της Γης και είναι η κινητήριος δύναμη κάθε ταξιδιώτη. Πάμε να μάθουμε τους 10 λόγους που αποδεικνύουν ότι τα ταξίδια μπορούν να κάνουν την ζωή σου φανταστική.

1. Γίνεσαι πιο κοινωνικός. Είτε είσαι είτε δεν είσαι κοινωνικός, θα γίνεις. Ταξιδεύοντας, «αναγκάζεσαι» να μιλήσεις με αγνώστους θέλοντας να μάθεις περισσότερα για το μέρος που βρίσκεσαι ή προς τα που πρέπει να πας. Ταξιδεύοντας γνωρίζεις νέους ανθρώπους, ανταλλάζεις mail επικοινωνίας και κρατάς επαφή με κάποιον που βρίσκεται στην άλλη άκρη του πλανήτη. Εκ των πραγμάτων μιλάς με ανθρώπους -που πιθανότατα- πριν δεν θα μιλούσες ποτέ. Αναπτύσσεις τις κοινωνικές σου δυνατότητες και γίνεσαι πιο φιλικός και ενδιαφέρον.

2. Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όταν έχεις ανέβει τον Όλυμπο ή όταν έχεις περπατήσει στην ζεστή έρημο ή όταν έχεις εξερευνήσει τον Αμαζόνιο σίγουρα νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για αυτά που μπορείς να κάνεις. Νιώθεις πιο ικανός. Νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση που σου δίνει η ταξιδιωτική σου εμπειρία διαχέεται σε κάθε τομέα της ζωής σου και γίνεσαι ένας πιο δυνατός άνθρωπος για τους γύρω σου.

3. Γίνεσαι πιο έξυπνος και αποκτάς γνώσεις. Τα ταξίδια ακονίζουν το μυαλό και σου μαθαίνουν πράγματα που αλλιώς δεν θα μπορούσες να μάθεις. Γνωρίζεις νέες πληροφορίες για τους ανθρώπους, την ιστορία και τον πολιτισμό. Μαθαίνεις ιδιαίτερα «μυστικά» για τα μέρη που επισκέπτεσαι ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορούν μόνο να τα ονειρευτούν. Έχεις ουσιαστική κατανόηση για το πως λειτουργούν και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι ανά τον κόσμο και -πίστεψέ μας- δεν υπάρχει κανένα βιβλίο για να σου το μάθει αυτό.

4. Γίνεσαι πιο δημοφιλής. Όπως λέει χαρακτηριστικά και μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, όποιος ταξιδεύει γίνεται πιο αγαπητός και χαρισματικός. Όλοι θέλουν να κάνουν παρέα με έναν τέτοιο άνθρωπο. Αν σου αρέσουν λοιπόν οι κοινωνικές συναναστροφές δεν έχεις παρά να πάρεις τον χάρτη και να επιλέξεις τον επόμενο προορισμό σου.

5. Γίνεσαι πιο δημιουργικός. Τα ταξίδια σου ανοίγουν νέους ορίζοντες και μάλιστα αυτό έχει αποδειχθεί και επιστημονικά. Με αυτό τον τρόπο γίνεσαι ένας άνθρωπος πιο παραγωγικός και δημιουργικός. Αυτό δεν μπορεί παρά να έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.

6. Γίνεσαι ανεξάρτητος. Ακόμη κι αν δεν ταξιδεύεις μόνος σου και μόνο η εξερεύνηση νέων χωρών και πολιτισμών σε κάνει πολύ πιο ανεξάρτητο από ότι ήσουν πριν. Όταν δεν έχεις κάποιον να σου πλύνει τα ρούχα, ή να σου συμπαρασταθεί που δεν μπορείς να ξεκουραστείς σωστά στο αεροδρόμιο ενώ περιμένεις την πτήση σου τότε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις πως κάποια πράγματα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσεις -εντελώς- μόνος σου.

7. Γίνεσαι πιο τολμηρός. Όταν πριν δύο εβδομάδες ήσουν στην Σρι Λάνκα και έτρωγες τα καυτερά φαγητά της, δεν θα κολλήσεις να φας ένα καυτερό πιάτο στην Ελλάδα. Όλες οι φορές που ήσουν ριψοκίνδυνος στα ταξίδια σου, σε καθιστούν πιο τολμηρό στην καθημερινότητά σου. Το bungee jumping που έκανες, το zipline με το οποίο πέρασες από το νησί Σεντόζα της Σιγκαπούρης στο απέναντι και τόσα άλλα, σε κάνουν έναν άνθρωπο που θα είναι σίγουρα πιο τολμηρός.

8. Αναπτύσσεις την ευελιξία σου. Μπορεί η ευελιξία να μην ήταν το δεύτερό σου όνομα. Μπορεί όταν έβλεπες ουρά σε κάποιο κατάστημα να έφευγε τρέχοντας, όταν όμως είσαι ταξιδιώτης όλα αυτά αλλάζουν. Όταν πρέπει να περιμένεις ατελείωτες ώρες στα αεροδρόμια για αλλαγές ή καθυστερήσεις αεροπλάνων, όταν πρέπει να περιμένεις για να βγάλεις εισιτήριο στο αγαπημένο σου μνημείο που έκανες πολλάαα χιλιόμετρα για να δεις και όταν αναγκάζεσαι να δοκιμάσεις χάλια street food μόνο και μόνο για να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία του πως ζουν σε μια μακρινή χώρα του κόσμου, τότε είναι σίγουρο πως η ευελιξία σου σε όλους τους τομείς έχει διευρυνθεί. Πλέον θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να περιμένεις σε κάποια υπηρεσία ή να ανεχτείς ότι το φαγητό σου δεν είναι ακριβώς όπως το ήθελες.

9. Παύεις να είσαι υλιστής. Στα ταξίδια καταλαβαίνεις ποια είναι τα πράγματα που έχεις πραγματικά ανάγκη. Σιγά σιγά συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά τα αντικείμενα που θεωρούσες μέχρι χθες «απαραίτητα», σου είναι εντελώς άχρηστα. Κάθε φορά που θα επιστρέφεις στο σπίτι θα ανακαλύπτεις και έναν λιγότερο υλιστή εαυτό που θα υιοθετεί μια περισσότερο μινιμαλιστική ζωή.

10. Γίνεσαι πιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. Τα ταξίδια σου διδάσκουν με απλούς τρόπους πώς να είναι ευτυχισμένος. Μετά από το πρώτο σου κιόλας ταξίδι θα είσαι πιο χαλαρός, σίγουρος και ευδιάθετος και αυτό σου το προσυπογράφω. Θα έχεις γεμίσει από νέες εμπειρίες και η ζωή δεν θα μοιάζει ίδια πια. Τα ταξίδια κάνουν τους ανθρώπους καλύτερους. Μπορείς να μάθεις πολλά για τον κόσμο, να γίνεις πιο εξωστρεφής και πιο δημοφιλής. Το πιο σημαντικό κομμάτι στο γεγονός ότι γίνεσαι πιο ευτυχισμένος είναι ότι έχεις πλέον την δυνατότητα να κάνεις πιο ευτυχισμένους και τους γύρω σου. Δεν είναι φανταστικό;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here