Το Happy Traveller επιστρέφει με ένα από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα Αστέρη ξεκινούν ένα επικό roadtrip στην Παταγονία, εξερευνώντας το νότιο άκρο της Χιλής και της Αργεντινής.

Άγρια φύση, ατελείωτα τοπία και μοναδικές εμπειρίες σε έναν από τους πιο απομονωμένους προορισμούς του πλανήτη.

Ο Ευτύχης πάνω στο πλοίο για να πάμε στο νησί της Μαγδαληνής με τους πιγκουίνους στην Παταγονία
Ο Ευτύχης πάνω στο πλοίο για να πάμε στο νησί της Μαγδαληνής με τους πιγκουίνους στην Παταγονία

Τι θα δούμε στο επεισόδιο του Σαββάτου

Πούντα Αρένας: Μια από τις νοτιότερες πόλεις του κόσμου

Η Πούντα Αρένας βρίσκεται στη νότια Χιλή και είναι μία από τις πιο νότιες πόλεις του πλανήτη. Έχει πληθυσμό περίπου 120.000 κατοίκους και αποτελεί βασική πύλη για την Παταγονία και την Ανταρκτική. Η πόλη αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα χάρη στο εμπόριο και τη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Μαγγελάνου, ενώ σήμερα ξεχωρίζει για τα ιστορικά της κτίρια και το έντονο παταγονικό στοιχείο.

Στενό του Μαγγελάνου: Το ιστορικό πέρασμα

Το Στενό του Μαγγελάνου είναι ένα φυσικό πέρασμα που χωρίζει τη Νότια Αμερική από τη Γη του Πυρός και ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ανακαλύφθηκε το 1520 από τον Φερδινάνδο Μαγγελάνο και αποτέλεσε βασική θαλάσσια διαδρομή πριν τη διάνοιξη της Διώρυγας του Παναμά. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ισχυρούς ανέμους και απότομα καιρικά φαινόμενα.

Ο Ευτύχης στο Πορβενίρ
Ο Ευτύχης στο Πορβενίρ

Γη του Πυρός & Πορβενίρ: Το νοτιότερο άκρο της Χιλής

Η Γη του Πυρός είναι ένα μεγάλο αρχιπέλαγος στο νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής, μοιρασμένο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Το Πορβενίρ είναι μια μικρή πόλη στη χιλιανή πλευρά, με πληθυσμό λίγων χιλιάδων κατοίκων. Η περιοχή έχει ιστορία που συνδέεται με την κτηνοτροφία και την αναζήτηση χρυσού, ενώ σήμερα αποτελεί έναν απομονωμένο αλλά αυθεντικό προορισμό της Παταγονίας.

Νησί Μαγδαληνής: Αποικία πιγκουίνων

Το νησί Μαγδαληνής βρίσκεται στο Στενό του Μαγγελάνου και φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αποικίες πιγκουίνων Μαγγελάνου στη Νότια Αμερική. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πιγκουίνοι επιστρέφουν στο νησί για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν. Η πρόσβαση γίνεται κυρίως με σκάφος από την Πούντα Αρένας και αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εμπειρίες για τους επισκέπτες της περιοχής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Happy Traveller στη Χιλιανή Παταγονία 1 (Πούντα Αρένας & Στενό Μαγγελάνου)

Σάββατο 21/3 στις 16:45 στον ΣΚΑΪ

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού, η ομάδα του Happy Traveller επισκέπτεται την Πούντα Αρένας, μία από τις νοτιότερες πόλεις του κόσμου. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη χάρη στη στρατηγική της θέση κοντά στο Στενό του Μαγγελάνου.

Η περιπέτεια συνεχίζεται με τη διάσχιση του Στενού του Μαγγελάνου και τη μετάβαση στη Γη του Πυρός. Εκεί ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα φτάνουν στην πόλη Πορβενίρ, έναν μικρό αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό με έντονη την παράδοση της Παταγονίας. Εκεί γνωρίζουν την τοπική κουλτούρα, επισκέπτονται ιστορικά αξιοθέατα, δοκιμάζουν παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και ανακαλύπτουν την καθημερινότητα σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Χιλής.

Από το ταξίδι δεν λείπουν οι «συναντήσεις» με την άγρια φύση της Παταγονίας, καθώς η ομάδα επισκέπτεται μια τεράστια αποικία πιγκουίνων στο νησι της Μαγδαληνής, παρατηρώντας τα εντυπωσιακά αυτά ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Happy Traveller: Ταξιδιωτική εκπομπή από αληθινούς ταξιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here