Το Τόρσχαβν είναι το «λιμάνι του Θορ». Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη των Νήσων Φερόες. Το Τόρσχαβν είναι ο οικισμός που θα επισκεφθείς, θα μαγευτείς και δεν θα θέλεις να εγκαταλείψεις.

Τα γραφικά και πολύχρωμα σπίτια και το υπέροχο και ήρεμο λιμανάκι θα σε κάνουν να ερωτευτείς το μέρος μονομιάς.

Πόλη – Πρωτεύουσα: Τόρσχαβν
Χώρα: Νησιά Φερόες
Διοικητική υπαγωγή: Δήμος του Τόρσχαβν
Νησί: Στρέιμοϊ
Έκταση: 172,9
Υψόμετρο: 24
Πληθυσμός: 13.326

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Τόρσχαβν (Tórshavn) είναι πρωτεύουσα, μεγαλύτερη πόλη των Νήσων Φερόες. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νότιου τμήματος της νήσου Στρέιμοϊ. Στα βορειοδυτικά της πόλης βρίσκεται το όρος Χούσαρεϊν, ύψους 347 μέτρων, και στα νοτιοδυτικά, το Κιρκγιουμπερέιν ύψους 350 μέτρων. Διαχωρίζονται από τον ποταμό Σαντά. Το όνομα της πόλης σημαίνει «λιμάνι του Θορ».

Happy Info: Ο Θορ είναι ο θεός του κεραυνού και της αστραπής στη Γερμανική και στη Σκανδιναβική μυθολογία.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ: Η πόλη έχει 13.326 κατοίκους ενώ η ευρύτερη αστική περιοχή έχει 21.585 κατοίκους (εκτίμηση 1-2019). Οι Βίκινγκ στην ίδια περιοχή, στη χερσόνησο Τίνγκανες, είχαν ιδρύσει τον κύριο οικισμό τους στα νησιά Φερόες από το 850 μ.Χ. Από πολύ νωρίς το Τόρσχαβν είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ως κέντρο του εμπορίου, αφού ήταν το μόνο μέρος στα νησιά στο οποίο οι νησιώτες μπορούσαν να πωλούν και να αγοράζουν αγαθά. Το 1856, το εμπορικό μονοπώλιο καταργήθηκε και τα νησιά επέτρεψαν το ελεύθερο εμπόριο. Ο καθεδρικός ναός της πόλης χτίστηκε το 1788 και αποτελεί έδρα της Εκκλησίας των Νήσων Φερόες.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ: Τίνγκανες, η παλιά πόλη, με τα ξύλινα σπίτια με τις σκεπές από χλόη με το παλιότερο να χρονολογείται 500 χρόνια πριν. Ο καθεδρικός του Τόρσχαβν, η δεύτερη παλιότερη εκκλησία στη χώρα. Το λιμάνι του Τόρσχαβν. Το οχυρό Skansin, ένα ιστορικό μνημείο του 16ου αιώνα Listasavn Føroya. Το Μουσείο Τέχνης των Φερόων. Το Nordic House στις Φερόες Νήσους, το πιο σημαντικό πολιτιστικό ινστιτούτο των Φερόων. Το ιστορικό Μουσείο στο Hoyvík. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο έχει ένα μικρό βοτανικό κήπο με 150 φυτά των Φερόων.

Μουσική – Ετήσια εκδήλωση: Το Φεστιβάλ τζαζ του Τόρσχαβν γίνεται κάθε χρόνο από το 1983. Σ΄αυτό έρχονται μουσικοί από όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη και έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό γεγονός.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Οικονομική διαμονή στα νησιά Φερόε μπορείς να βρεις με ένα κλικ, εδώ.

Happy Traveller στα Νησιά Φερόε: ΜΕΡΟΣ Α | ΜΕΡΟΣ Β | ΜΕΡΟΣ Γ

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τα νησιά Φερόε:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here