- Διαφήμιση -
Home ΕΥΡΩΠΗ Οι 4 πόλεις – διαμάντια της Τοσκάνης

Οι 4 πόλεις – διαμάντια της Τοσκάνης

0
28353
- Διαφήμιση -

Περιφέρεια: Τοσκάνη
Χώρα: Ιταλία
Πρωτεύουσα Περιφέρειας: Φλωρεντία
Έκταση: 22.993 χλμ²
Πληθυσμός: 3.679.027

Τοσκάνη! Μια από τις ομορφότερες περιφέρειες της Ιταλίας. Αποτελείται από 10 επαρχίες και η κάθε μια από αυτή είναι ξεχωριστή και άκρως εντυπωσιακή. Οι 10 επαρχίες της Τοσκάνης είναι οι : Αρέτσο (Arezzo), Γκροσσέτο (Grosseto), Λιβόρνο (Livorno), Λούκα (Lucca), Μάσσα-Καρράρα (Massa-Carrara), Πίζα (Pisa), Πιστόια (Pistoia), Πράτο (Prato), Σιένα (Siena) και Φλωρεντία (Firenze). Η Τοσκάνη τα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Τουσκία ή Ετρουρία. Η περιφέρεια έχει πρωτεύουσα την Φλωρεντία.

florentia happy traveller toskani

Φλωρεντία

Φλωρεντία, η μαγική και μαγεμένη της Τοσκάνης. Μιλούν για αυτήν όλοι οι ταξιδιώτες, οι τουριστικοί οδηγοί αλλά και αυτοί που έχουν γούστο. Τα πολλά μουσεία της, οι πανέμορφες πλατείες της και φυσικά ο καθεδρικός ναός Duomo είναι κάποια από αυτά που θα σε συνεπάρουν στην πόλη. Η Φλωρεντία είναι σίγουρα μια από τις πόλης της Τοσκάνης που πρέπει να επισκεφθείς, αφού είναι και η πρωτεύουσα της περιφέρειας.

siena-italia-happytraveller-9

Σιένα

Σιένα! Η παραμυθένια πόλη της Τοσκάνης. Αποπνέει μια μεσαιωνική αύρα που την κάνει μοναδική και απαραίτητη στάση σου στο ταξίδι σου στην Τοσκάνη. Σε μεταφέρει στην εποχή των ιπποτών. Είναι γνωστή για τα πολλά μνημεία και τα μουσεία της. Στην Σιένα υπάρχουν 17 γειτονιές που στην αρχή δημιουργήθηκαν για την άμυνα της πόλης. Η κάθε γειτονιά έχει όνομα αντικειμένου ή ζώου.

DCIM100GOPROGOPR0473.JPG

Πίζα

Πασίγνωστη για τον κεκλημένο πύργο που τελικά δεν είναι πύργος αλλά καμπαναριό. Δεν είναι άλλη από την πασίγνωστη Πίζα. Στην Πίζα αξίζει να φτάσεις για να ανακαλύψεις το πόσο -πραγματικά- μεγάλη είναι η κλίση του πύργου της Πίζας και για να ανακαλύψεις την ομορφιά της πόλη. Άλλωστε ένα ταξίδι στην Τοσκάνη χωρίς επίσκεψη στην πόλη της Πίζας, δεν νοείται!

san-gimignano-italia-happytraveller-23-1024x579

Σαν Τζιμινιάνο

Φυσικά τελευταίο και καλύτερο σας αφήσαμε το Σαν Τζιμινιάνο. Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο τα προαναφερθέντα, αλλά αναμφισβήτητα είναι μια από τις καλύτερες στάσεις του ταξιδιού σου στην Τοσκάνη. Το Σαν Τζιμινιάνο είναι γνωστό και ως «Το μεσαιωνικό Μανχάταν» και ο λόγος φυσικά είναι ο προφανής. Οι πύργοι του! Μπορεί τώρα να έχει μόνο 14 αλλά την περίοδο του Μεσαίωνα είχαν χτιστεί εκεί περίπου 80 πύργοι.

Κλείσε τα ξενοδοχείο με πολύ καλές τιμές στην Τοσκάνη εδώ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here