hercules the dog

Για να βρίσκεσαι σε αυτό εδώ το ποστ σίγουρα αγαπάς πολύ το κατοικίδιό σου. Είναι τέλειο να θέλεις να ταξιδεύεις μαζί του. Σου εγγυώμαι μάλιστα, πως θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο κάθε σου στιγμή. Είτε πας σε ένα ήρεμο ταξίδι αναζήτησης, είτε σε μια εκδρομή έντονης εξερεύνησης ο πιστός σου φίλος θα κάνει την εμπειρία σου ακόμη πιο σούπερ! Ο δικός μας Ηρακλής πάντως απολαμβάνει και τα δύο! Πάμε να δούμε τα απόλυτα tips & tricks για να περάσετε τέλειες διακοπές.

rafting voidomatis happy traveller


Γενικές συμβουλές ταξιδιού:

1. Φρόντισε το κατοικίδιο να κουβαλάει πάνω του τα στοιχεία του. Η πιο εύκολη λύση είναι οι μεταλλικές ταυτότητες στις οποίες αναγράφεται από την μια το όνομα του κατοικίδιου και από την άλλη το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Αυτή η ταυτότητα καλό θα είναι να υπάρχει πάντα επάνω του. Όσον αφορά όμως το ταξίδι καλό θα είναι να προσθέσεις στο κολάρο του, μια μικρή ετικέτα στην οποία να αναγράφεται η διεύθυνση αλλά και τα δικά σου πλήρη στοιχεία σε περίπτωση που χρειαστούν.

2. Φρόντισε το κατοικίδιο να έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Στα ταξίδια θέλεις το κατοικίδιό σου να είναι προφυλαγμένο από ασθένειες αλλά και ασφαλές να συναναστραφεί με ανθρώπους και παιδιά. Φρόντισε να έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και να είναι καθαρό.

3. Έχε πάντα μαζί σου τα έγγραφα του κατοικίδιου σου. Αυτά βέβαια χρησιμεύουν κυρίως όταν το κατοικίδιο θα μεταφερθεί με αεροπλάνο. Αλλά είναι καλό να τα έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι .

4. Επιβεβαίωσε από πριν ότι το ξενοδοχείο δέχεται κατοικίδια. Όλο και περισσότερα καταλύματα πλέον δέχονται κατοικίδια, αλλά πριν κλείσεις το ξενοδοχείο βεβαιώσου πως είναι pet friendly.

5. Να έχεις πάντα το παγουράκι με το νερό του. Αν δεν έχεις προμηθευτεί ειδικό παγουράκι νερού για τις ημέρες που είναι εκτός σπιτιού μπορείς να πάρεις ένα πλαστικό ποτήρι και να κάνεις την δουλειά σου.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο:

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι σαφώς μια γνώριμη διαδικασία για το κατοικίδιο. Πάλι όμως θα πρέπει να πράξεις τα δέοντα για να εξασφαλίσεις στον σκύλο αλλά και σε σένα, υπέροχες διακοπές. Τα road trip άλλωστε μπορούν να εξελιχθούν σε εκπληκτικές ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

1. Πριν αποφασίσεις να πάρεις το κατοικίδιό σου μαζί σε διήμερο -ή και μεγαλύτερη διάρκειας- ταξίδι, φρόντισε να είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις. Πήγαινε πρώτα ένα ημερήσιο ταξίδι για κάποιες φορές, μάθε την συμπεριφορά του και δείξ΄ του ποιο είναι το λάθος και το σωστό. Μάθε του να μην είναι ανήσυχο στο αμάξι.
2. Κλείδωσε τις πόρτες και μην αφήνεις τον σκύλο να κάθεται με το κεφάλι έξω από το παράθυρο. Είναι αρκετά παρακινδυνευμένο να κινείται το αμάξι ενώ παράλληλα ο τετράποδος φίλος σας να έχει το κεφάλι του απ’ έξω.
3.Οδηγείτε με ασφάλεια και εντός του ορίου ταχύτητας. Το κατοικίδιο δεν έχει τα ίδια κρατήματα με εμάς, έτσι για να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι και ασφαλή μεταφορά θα πρέπει να τηρείτε τον Κ.Ο.Κ.
4. Ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους για να μεταφέρεις το κατοικίδιό σου είναι να τον έχεις μέσα στο κλουβί του. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πεταχτεί απότομα επάνω σου (ενώ οδηγείς) ή και ακόμη έξω από το παράθυρο. Ένας άλλος τρόπος μεταφοράς είναι η ζώνη για σκύλους που είναι εξίσου αποδοτική.
5. Όταν βάζεις ή βγάζεις τον σκύλο από το αμάξι φρόντισε να τον έχεις πάντα δεμένο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις την πιθανότητα ατυχήματος με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο.
6. Επιβάλλονται στάσεις ανά 2-3 ώρες. Αυτό βοηθάει το κατοικίδιο να μην ζαλίζεται. Φυσικά οι στάσεις χρειάζονται και για να ποτιστούν οι γύρω περιοχές από τον τετράποδο φίλο σου.
7. Μην αφήνεις το κατοικίδιο μόνο του εντός του αυτοκινήτου και φεύγεις. Πάρ’ το μαζί σου ή αν δεν είναι εύκολο μην εγκαταλείψετε όλοι το αμάξι, ας μείνει κάποιος μαζί του.

Ταξίδι με το αεροπλάνο:

Το ταξίδι με αεροπλάνο κάνει την μεταφορά λίγο πιο περίπλοκη, από ότι με το αμάξι. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες μάλιστα, επιτρέπουν στα κατοικίδια να ταξιδεύουν εντός καμπίνας -υπό κάποιες προϋποθέσεις-.

1. Πάρε μαζί σου τα απαραίτητα. Πρέπει έχεις βάλει στον σκύλο ηλεκτρονική ταυτότητα (chip), να έχεις το διαβατήριο του ζώου, αλλά και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας. Αν πετάς στο εσωτερικό το διαβατήριο δεν είναι αναγκαίο.
2. Μπες στο site της εταιρείας με την οποία πετάς και βεβαιώσου για τους όρους και τους κανονισμούς. Η κάθε εταιρία έχει διαφορετικούς κανονισμούς για αυτό καλό θα ήταν να κάνεις μια μικρή έρευνα.
3. Αν το κατοικίδιο επιτρέπεται να μπει στην καμπίνα (βάρος, μέγεθος), τότε υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για το κλουβί. Πρέπει να είναι καθαρό και ανθεκτικό, να μπορεί το ζώο να ξαπλώσει και να σταθεί όρθιο και να αερίζεται καλά. Ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος κατοικίδιου (μαζί με το κλουβί): 8kg. Διαστάσεις κλουβιού μέχρι τα 55x40x23cm.
4. Αν το ζώο είναι βαρύτερο θα ταξιδέψει με τις αποσκευές. Δυστυχώς τα μεγαλύτερα ζώα μπαίνουν σε ειδικό κλουβάκι και μεταφέρονται μαζί με τις αποσκευές.

Ταξίδι με τραίνο:

Άλλη ιστορία αυτή! Και ίσως λίγο πιο περίπλοκη. Υπάρχουν αρκετές προυποθέσεις για να ταξιδέψεις με το κατοικίδιό σου αλλά οι ζωόφιλοι διεκδικούν όλο και περισσότερα δικαιώματα σε αυτό το κομμάτι, οπότε σταδιακά η κατάσταση βελτιώνεται.

1. Στα τραίνα γίνονται δεκτά μικρόσωμα κατοικίδια ζώα (σκύλοι, γάτες, πουλιά). Αυτά προϋποτίθεται ότι είναι κλεισμένα σε κλουβιά, καλάθια ή κιβώτια.
2. Επίσης δεν πρέπει να ενοχλούν με κανέναν τρόπο τους επιβάτες.
3. Η μεταφορά πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις νόμιμες απαγορευτικές διατάξεις.
4. Θα πρέπει αν δηλώσεις από πριν ότι θέλεις να ταξιδέψεις μαζί με το κατοικίδιό σου. Ο λόγος είναι πως δεν είναι όλες οι αμαξοστοιχίες εφοδιασμένες με ειδικά κλουβιά μεταφοράς -για τα μεγάλα ζώα- και αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.
4. Δεν υπάρχει εξτρά χρέωση για τα μικρά ζώα. Αντιθέτως για τα μεγάλα χρεώνεσαι διότι χρησιμοποιείς τα ειδικά κλουβιά της αμαξοστοιχίας.

Ταξίδι με πλοίο:

Το ταξίδι με πλοίο ίσως να είναι ένα από τα πιο δύσκολα για τον τετράποδο φίλο σου. Κάποια κατοικίδια δεν τα πάνε καθόλου καλά με την θάλασσα και τα πλοία αλλά φυσικά αυτό δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί. Σιγά σιγά θα μάθεις στο κατοικίδιό σου πως είναι τόσο ωραία να ταξιδεύετε μαζί, που δεν θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο!

1. Οι ακτοπλοϊκές γραμμές δέχονται τα κατοικίδια δωρεάν! Τέλειο νέο ε;
2. Το ζώο θα πρέπει να βρίσκεται και πάλι σε κλουβί και αυτή την φορά στο κατάστρωμα του πλοίου. Δυστυχώς στα ελληνικά πλοία τα κλουβιά που προορίζονται για τα ζώα είναι ως επί το πλείστον σπασμένα, βρώμικα και άρα ακατάλληλα για το κατοικίδιό σου.
3. Συνήθως το κατοικίδιο που ταξιδεύει βρίσκεται στο κατάστρωμα μαζί με συνοδό εντός του κλουβιού του ιδιοκτήτη. Αν είναι σκύλος επιβάλλεται και φίμωτρο.
4. Απαγορεύεται η είσοδος του ζώου σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.
5. Θα πρέπει να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο εμβολιασμών του κατοικιδίου σου. Σε κάθε περίπτωση όμως να ξέρεις πως δεν γίνεται κάποιος εξονυχιστικός έλεγχος -εντός Ελλάδας-.
6. Επικοινωνήστε με την εταιρία που θα ταξιδέψετε. Ρωτήστε τα πάντα και μην αφήνετε αναπάντητα ερωτήματα καθώς αυτό μπορεί να σας κοστίσει.

ktima bellou olympos (12)

LEAVE A REPLY