Τρόμσο ή αλλιώς γνωστό και ως «Πρωτεύουσα της Αρκτικής». Η πόλη έχει να περηφανεύεται για το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας, τους κρυστάλλινους καταρράκτες της και φυσικά το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ Ινσόμνια.

Το Happy Traveller.Gr ταξίδεψε, μαγεύτηκε και σου παρουσιάζει την πιο όμορφη πλευρά της Νορβηγίας, το απίθανο Τρόμσο!

Πόλη: Τρόμσο ή Τρούμσε
Χώρα: Νορβηγία
Έκταση: 2 521,27 km²
Πληθυσμός: 33.883
Νόμισμα: Κορώνα Νορβηγίας
Διαφορά ώρας: – 1 ώρα από Ελλάδα

Τα απίθανα φιόρδ και οι μαγευτικές οροσειρές του Τρόμσο σε κερδίζουν. Εκεί το βόρειο σέλας είναι υπέροχο και οι κρυστάλλινοι καταρράκτες της πόλης μοναδικοί. Η μουσική (κυρίως τέκνο και ηλεκτρονική μουσική) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης που δεν παύει ποτέ να σε εκπλήσσει!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Τρόμσο ή Τρούμσε είναι πόλη της Νορβηγίας, διοικητικό κέντρο της κομητείας Τρουμς. Το Τρόμσο είναι η όγδοη πόλη της Νορβηγίας ως προς τον πληθυσμό. Έχει πληθυσμό 33.883 κατοίκους ενώ ο δήμος έχει 72.066 κατοίκους. Το κέντρο της πόλης βρίσκεται στο μικρό νησί Τρουμσέα και απέχει 400 χλμ. βόρεια του Αρκτικού κύκλου.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ – ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΤΡΟΜΣΟ: Βορειότερο πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο του Τρούμσε), βοτανικός κήπος, σύλλογος ποδοσφαίρου, πλανητάριο, αρκτικός καθεδρικός ναός, Πολικό Μουσείο, Αρκτικός – Αλπικός βοτανικός κήπος, γέφυρα του Τρόμσο.

ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ: Θα έλεγε κανείς πως το Τρόμσο είναι το καλύτερο σημείο από όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το υπέροχο φυσικό φαινόμενο βόρειο σέλας. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία και απέχει περίπου 350 χλμ. από τον αρκτικό κύκλο.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Στα highlights της πόλης είναι οι δύο εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Πρώτο το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο και έπειτα το μουσικό Φεστιβάλ Ινσόμνια που γίνεται κάθε χρόνο κυρίως με ηλεκτρονικούς ήχους και τέκνο ρυθμούς. Επίσης από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο μπορεί κανείς να δει πολυάριθμες φάλαινες όπου συγκεντρώνονται στην περιοχή για να φάνε.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Στο Όσλο θα βρεις διαμονή κάθε γούστου και τιμής. Βρες οικονομικές επιλογές, εδώ. Όσο πηγαίνεις εκτός πρωτεύουσας μικραίνουν οι επιλογές, όμως και πάλι θα βρεις αρκετές. Τσέκαρε, εδώ, για να κλείσεις ωραίο και οικονομικό κατάλυμα στη Νορβηγία.

ΔΕΣ κι άλλα ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τη Νορβηγία:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here