Όσλο! Εντυπωσιακό και μαγικό. Όπως και όλη η Νορβηγία. Από τη Νορβηγία κατάγεται και ο πασίγνωστος συγγραφέας Τζο Νέσμπο. Μπορεί μέσα από τις αφηγήσεις του να την φαντάζεσαι ως μια κρύα και σκυθρωπή πόλη. Η αλήθεια δεν απέχει πολύ. Τον χειμώνα είναι κάπως έτσι. Όμως αν πετύχεις ηλιόλουστη ημέρα, τότε όλα αλλάζουν!

C0122T01

Πόλη: Όσλο
Χώρα: Νορβηγία
Έκταση: 454,09 χλμ²
Πληθυσμός: 958.378 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:
Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Το διαμάντι της χώρας με συνολικό πληθυσμό 958.378 κατοίκους. Η Νορβηγία είναι παγκοσμίως γνωστή και ως η χώρα των φιόρδ. Το Όσλο σημαίνει στα νορβηγικά «Τα λιβάδια των Θεών».

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:
Όταν φτάσεις Όσλο ή και γενικότερα Νορβηγία δοκίμασε κάποιο ψητό, είναι από τις σπεσιαλιτέ τους. Moose, reindeer και groose είναι κάποια από τα πιάτα που πρέπει να επιλέξεις. Φυσικά μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα παραδοσιακά νορβηγικά τυριά. Τα Hotdogs (που ονομάζονται pølser) είναι αρκετά φτηνά, και οι Νορβηγοί συνήθως τα τυλίγουν με κάτι που ονομάζεται lømpe. Καλύτερα πάντως να μην τρως καθημερινά στα εστιατόρια της Νορβηγίας, αφού είναι πολύ ακριβά.

Που να πας – Τι να δεις:
Το Frogner Park and Vigeland Sculpture Park είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πάρκο που (ίσως) αξίζει την επίσκεψή σου. Αν αγαπάς την τέχνη σε όλες της της εκφάνσεις τότε ίσως αυτό το πάρκο είναι το μέρος που πρέπει να πας. Φυσικά το βασιλικό Παλάτι (Royal Palace) είναι ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να δεις. Πέρνα μια βόλτα από το τεράστιο άγαλμα-χέρι που είναι αρκετά διάσημο στην πόλη. Φυσικά βάλε στην λίστα σου το κέντρο της πόλης και το δημαρχείο της.

C0133T01

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΣΛΟ: Στο Όσλο θα βρεις διαμονή κάθε γούστου και τιμής. Βρες οικονομικές επιλογές, εδώ.

C0146T01

ΔΕΣ κι άλλα ταξιδιωτικά άρθρα σχετικά με τη Νορβηγία:

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here