business-class-happy-traveller-singapore-airlines2

Λατρεύεις τα Business Lounge και σιχαίνεσαι να περιμένεις στην ουρά για να μπεις στο αεροπλάνο; Η αναβάθμιση της οικονομικής θέσης σε business είναι το απρόσμενο όνειρο που κάθε ταξιδιώτης θέλει να γίνει πραγματικότητα. Επειδή όμως upgrade θέσεων συμβαίνουν καθημερινά στις πτήσεις των αεροπλάνων, το HappyTraveller.gr ταξίδεψε, γνώρισε και σου παρουσιάζει τους τρόπους για να πάρεις και εσύ αναβάθμιση της πτήσης σου και να πετάξεις από οικονομική σε Business Class.

1. Ταξίδεψε όταν δεν το κάνουν οι άλλοι.

Κάνε κράτηση στις αργίες και σε άλλες περιόδους του έτους, όταν οι επιχειρηματίες είναι λιγότερο πιθανό να πετάξουν. Αν υπάρχει διαθέσιμη θέση στην Business Class αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να σου την παραχωρήσουν.

2. Απλά κάνε μια ερώτηση.

Δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να σου αποφέρει μια Business Class πτήση. Ρώτα κατά το check in αν θα μπορούσε να γίνει αναβάθμιση της θέσης σου. 4% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, σύμφωνα με το MoneySavingExpert.com είπαν ότι είχαν λάβει δωρεάν αναβάθμιση από απλά ζητώντας, κατά το check-in.

3. Δείξε πως εκτιμάς την εταιρία με την οποία πετάς. 

Βγάλε κάρτα και μέτρα τα μίλια σου. Αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να αναβαθμιστεί η θέση σου ακόμη και αν έχεις βγάλει μόλις την κάρτα. Ο λόγος είναι ότι οι αεροπορική εταιρία θέλει πρώτα να επιβραβεύσει τους πιστούς της πελάτες και έπειτα όλους τους άλλους.

4. Συναισθήματα & Συμπεριφορές.

Θυμός ή στεναχώρια μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στην business class που τόσο επιθυμείς. Σε περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία χωρίς κάποια άμεση αντίδραση από την αεροπορική εταιρία, μπορείς να μιλήσεις σε έντονους τόνους ώστε να καταλάβουν ότι ενοχλήθηκες. Για πότε θα μεταφερθείς στην business class, ούτε που θα το καταλάβεις. Από την άλλη αν είσαι λυπημένος ή στεναχωρημένος υπάρχουν πάλι πιθανότητες αναβάθμισης καθώς οι υπάλληλοι της εταιρίας, θα θελήσουν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

5. Αν έχεις κάποιον τίτλο, χρησιμοποιήσε τον. 

Γιατρός, δικηγόρος, υπουργός ή δικαστής; Ε τότε είσαι τυχερός. Μπορείς πολύ πιο εύκολα να πάρεις αναβάθμιση.

6. Έχε φίλους-γνωστούς υψηλά ιστάμενους.

Ένας υψηλά ιστάμενος στην αεροπορική, πάντα μπορεί να βάλει το χεράκι του για να γίνει μια αναβάθμιση. Συμβαίνει παντού, γιατί όχι και στις πτήσεις;

7. Πάρε διπλωματικό διαβατήριο.

Τα διπλωματικά διαβατήρια κάνουν μαγικά και σε πηγαίνουν πανεύκολα από την οικονομική θέση στην business class χωρίς να πάρεις χαμπάρι.

8. Ντύσου όμορφα.

Ακόμη και αν ταξιδεύεις συχνά με αεροπλάνο, λίγες είναι οι φορές που βλέπεις κουστουμαρισμένους κύριους και καλοντυμένες κυρίες εντός τους. Η αλήθεια είναι πως πλέον το ταξίδι με αεροπλάνο έχει γίνει ρουτίνα για όλους μας. Παλιότερα οι άνθρωποι που ταξίδευαν με αεροπλάνο ήταν μόνο οι πλούσιοι, αφού οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά των εισιτηρίων. Αν όμως ντυθείς λίγο καλύτερα από το συνηθισμένο -χωρίς υπερβολές- έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πας  business class. Μάθε εδώ πως και γιατί πρέπει να ντύνεσαι καλά.

9. Να είσαι ευγενικός.

Η καλοσύνη και η ευγένεια πάντα πληρώνεται. Δεν ξέρεις ποτέ πότε τι γίνεται. Άλλωστε να θυμάσαι πάντα πως οι άδειες θέσεις της  business class σε περιμένουν.

10. Φτάσε νωρίς στο αεροδρόμιο.

Μπορεί να είναι βαρετό να πρέπει να μείνεις στο αεροδρόμιο για ώρες όμως αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες αναβάθμισης. Όταν πας στο check in μόλις ανοίξει τότε μπορείς πολύ ευκολότερα να διεκδικήσεις την business class που σου αξίζει.

11. Φτάσε αργά στο αεροδρόμιο. 

Με τον φόβο να χάσεις την πτήση σου, είναι μια μέτρια λύση η οποία όντως μπορεί να σου χαρίσει ένα upgrade σε business class. Δεν την προτείνουμε, αλλά μπορείς να την «εκμεταλλευτείς» σε περίπτωση που έχεις ήδη αργήσει για άλλους λόγους.

Extra Tip: Έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις αναβάθμιση αν η πτήση σου είναι γεμάτη παρά αν είναι άδεια.

business-class-happy-traveller-singapore-airlines1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here