Υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρον θεσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ετήσια ορίζονται δύο πόλεις ως «Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης» με σκοπό όλες οι ευρωπαικές πόλεις να αναδείξουν τον πολιτισμό και την ανάπτυξή τους. Αυτό βοηθάει πολύ αυτές τις πόλεις καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία, ομορφαίνουν και χαρίζουν στους ταξιδιώτες του μια ακόμη καλύτερη εμπειρία.

malta-happy-traveller-86

Για φέτος (2018) ορίστηκαν ως πολιτιστικές πρωτεύουσες το Λέουβαρντεν της Ολλανδίας και η Βαλέτα της Μάλτας. Εμείς σήμερα θα ταξιδέψουμε στην δεύτερη. Την υπέροχη Βαλέτα!

Από το 1980 η Βαλέτα αναγνωρίστηκε και επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Είναι η πόλη που μπορεί να σε ξεμυαλίσει και να σε μεταφέρει εύκολα στον 16ο αιώνα με την αρχιτεκτονική της. Μαζί με την ανακοίνωση ότι φέτος η Βαλέτα θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ανακοινώθηκαν και 140 διαφορετικά project και 400 εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου. Κάποια από τα πιο σημαντικά γεγονότα της πόλης είναι το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μάλτας 2018 που θα διαρκέσει από τις 15 Απριλίου έως την 1η Μαΐου και το Διεθνές Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων, από τις 22 μέχρι τις 30 Απρίλιου. Τα πυροτεχνήματα θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στις ημερομηνίες που αναφέρθηκαν, στο παλιό λιμάνι της Βαλέτας. Επίσης τον Ιούλιο θα διοργανωθεί το Arti Fil-Misraħ και έτσι κάθε Παρασκευή του μήνα θα υπάρχει οι δρόμοι της Mellieħa θα γεμίσουν από καλλιτέχνες.

Ακόμη όμως και αν εξαιρέσουμε όλα αυτά τα υπέροχα γεγονότα που θα «στολίσουν» την πόλη, η Βαλέτα αξίζει την επίσκεψή σου ούτως ή άλλως. Μάλιστα την θεωρούμε έναν εξαιρετικό προορισμό για τον μήνα Οκτώβριο. Για να ανακαλύψεις την μαγεία της χώρας, μπορείς πάντα να δεις το επεισόδιο Happy Traveller στη Μάλτα.

malta-happy-traveller-61

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here