- Διαφήμιση -
Home ΕΥΡΩΠΗ ΒΕΛΓΙΟ ΒΕΛΓΙΟ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο

ΒΕΛΓΙΟ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο

0
21243

Εκσυγχρονισμένο αλλά με μια χροιά κλασσικού το Βέλγιο ξέρει πολύ καλά να γοητεύει τους επισκέπτες του. Μπορεί να είναι μικρό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και πολλά μέρη για να ανακαλύψεις.

- Διαφήμιση -

Δεν είναι τυχαία άλλωστε ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης.

brussels belgium happy traveller (12)

Χώρα: Βέλγιο
Πρωτεύουσα: Βρυξέλλες
Πληθυσμός: 11.455.358
Οδηγούν από: Δεξιά
Νόμισμα: Ευρώ
Επίσημες γλώσσες: Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά
Πολίτευμα: Ομοσπονδιακή Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Γενικές Πληροφορίες:
Το Βέλγιο βρίσκεται στην βορειοδυτική Ευρώπη και συνορεύει με την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. Ο πληθυσμός της χώρας είναι 11.455.358 και η έκταση της 30.528 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι βασικές γλώσσες που ομιλούνται στο Βέλγιο είναι η ολλανδική και η γαλλική. Για την ακρίβεια στον Βορρά μιλούν ολλανδικά και γερμανικά, ενώ στον Νότο γαλλικά. Το Βέλγιο πήρε το όνομά του από τους πρώτους κατοίκους του, τους Βέλγους. Κατατάσσεται επίσης ως μία από τις ασφαλέστερες και τις πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.

Γάνδη, Βέλγιο
Γάνδη, Βέλγιο

Που να πάω – Τι να δω:
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής πόλη του Βελγίου είναι φυσικά οι Βρυξέλλες. Αποτελεί μάλιστα το τέλειο ορμητήριο για την Αμβέρσα, την Γάνδη αλλά και την Μπρίζ, χάρη στο εξαιρετικό συγκοινωνιακό της δίκτυο.
ΓΑΝΔΗ: Η Γάνδη είναι ένα όμορφο μεσαιωνικό παραμύθι που βρίσκεται στο Βέλγιο. Όταν περπατήσεις στα σοκάκια της πόλης θα καταλάβεις τον λόγο που χάνει τα λόγια του όποιος την επισκέπτεται. Είναι συνήθως -για όλους τους επισκέπτες- μια μη προγραμματισμένη και περαστική στάση. Μετά όμως τα πρώτα λεπτά στην πόλη, οι περισσότεροι ταξιδιώτες την ερωτεύονται.
ΜΠΡΙΖ: Η όμορφη μικρή βελγική πόλη είναι μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν χρειάζονται ούτε δύο λεπτά για να σε μαγνητίσει. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που η πόλη έχει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Αλλά και τα Χριστούγεννα η Μπριζ είναι μια κούκλα. Τότε η πόλη μετατρέπεται στον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό.
ΑΜΒΕΡΣΑ: Η Αμβέρσα είναι μια απαραίτητη στάση στο ταξίδι σου. Ούσα η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα, η πόλη αυτή σίγουρα θα σε μαγέψει. Στην Αμβέρσα διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:
Η βελγική κουζίνα μπορεί να μην σου «γέμιζε το μάτι» μέχρι τώρα, όμως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Μπορεί να πιστεύεις ότι η ελληνική με την βελγική κουζίνα δεν έχει κανένα κοινό και όμως θα σε διαψεύσουμε. Διάβασε τα 10 παραδοσιακά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στο Βέλγιο και γνώρισε ακόμη καλύτερα την βελγική κουζίνα.

Επιβάλλεται να φας μια μερίδα πατάτες στο Βέλγιο!
Επιβάλλεται να φας μια μερίδα πατάτες στο Βέλγιο!

Επεισόδιο Happy Traveller:
Έχουμε ταξιδέψει δύο φορές στο Βέλγιο. Έτσι υπάρχουν δύο επεισόδια Happy Traveller.
Happy Traveller στο Βέλγιο
Happy Traveller σε Βρυξέλλες και Ρότερνταμ

Που να μείνω:
Βρες φθηνό ξενοδοχείο στο Βέλγιο.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here