- Διαφήμιση -
Home ΕΛΛΑΔΑ - GREECE Βόλος: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

Βόλος: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

0
8487
- Διαφήμιση -

Στον Βόλο θα βρεις ό,τι έψαχνες. Θα ανακαλύψεις μια όμορφη και γεμάτη ζωή πόλη, που είναι ζωηρή και έτοιμη να την εξερευνήσεις. Σήμερα αποστολή μας να σε πάμε σε μια από τις γοητευτικές πόλεις της Ελλάδας και να σου την παρουσιάσουμε στα καλύτερά της.

volos happy traveller

Πόλη: Βόλος
Χώρα: Ελλάδα
Νόμισμα: Ευρώ
Κλίμα: Μεσογειακό
Περιφέρεια: Θεσσαλία

Γενικές Πληροφορίες:

Ο Βόλος είναι μια πανέμορφη πόλη της Θεσσαλίας και είναι χτισμένη στους πρόποδες του Πηλίου. Είναι μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός του διευρυμένου Δήμου Βόλου, ανέρχεται σε 144.449 κατοίκους, ενώ η πόλη του Βόλου έχει 125.248 κατοίκους.

Προέλευση του ονόματος της πόλης:

Όπως σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έτσι και στον Βόλο, οι απόψεις διίστανται για την προέλευση της ονομασίας της πόλης.  Σύμφωνα με την μια εκδοχή η λέξη Βόλος αποδίδεται σε παραφθορά του αρχαίου ονόματος Ιωλκός (Ιωλκός > Γιωλκός > Γώλος > Βώλος ή Βόλος). Ενώ η άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι η ονομασία Βόλος προήλθε από το όνομα Φόλος, που κατά την μυθολογία ήταν πλούσιος γαιοκτήμονας της περιοχής. Θα μπορέσεις να βρεις όμως σίγουρα και άλλες εκδοχές, λιγότερο βάσιμες. Οι επικρατέστερες είναι οι προαναφερθείσες.

Μεταφορές – Μετακινήσεις:

Για να πας στον Βόλο υπάρχουν όλες οι πιθανές εκδοχές. Αεροπλάνο, πλοίο, τραίνο και κτελ. Φυσικά μπορείς πάντα να πας και οδικώς με το δικό σου ΙΧ.

Που να πας – Τι να δεις:

Ο Βόλος είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις. Από τα πρώτα πράγματα όμως που πρέπει να δεις σε αυτήν είναι φυσικά το Κάστρο του Βόλου, το Πάρκο του Αναύρου που βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο και το σπίτι με το Τριαντάφυλλο που έζησε η ζωγράφος Χρυσούλα Ζώγια. Επίσης σημαντική αξία έχουν και τα μουσεία της πόλης που είναι ουκ ολίγα (Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου,  Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο ντε Κίρικο», Μουσείο Βιομηχανικής Ιστορίας , Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή,  Εντομολογικό Μουσείο, Τυπογραφικό Μουσείο της εφημερίδας Η Θεσσαλία,  και Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλία). Διάλεξε όποιο σου αρέσει περισσότερο. Εννοείται πως δεν θα φύγεις από την πόλη αν δεν φας έστω και μια φορά στα πασίγνωστα τσιπουράδικα της παραλιακής. Μετά το φαγοπότι κάνε και μια βόλτα στην παραλία που είναι μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Τι να φας – Τι να δοκιμάσεις:

Το μέρος όπου θα γευτείς όλη την παράδοση του Βόλου στο φαγητό είναι φυσικά η παραλιακή με τα τσιπουράδικα. Εκεί θα πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα καλά της θάλασσας, μύδια, κυδώνια και γυαλιστερές, χταποδάκι ψημένο, καλαμαράκια και άλλα πολλά. Συνέχισε με μελιτζάνα καπνιστή, και μεζεδάκια γενικώς. Φυσικά μην παραλείψεις το απαραίτητο τσιπουράκι.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here