Τα road trip είναι ένας από τους «αγαπημένους» τρόπους μας για να ταξιδεύουμε! Ξεκινάμε με το αυτοκίνητο για να καταλήξουμε όπου μας βγάλει η άκρη χωρίς να έχουμε συνήθως και ιδιαίτερο πλάνο.

Όποιο μέρος μας γοητεύσει περισσότερο, εκείνο επιλέγουμε για να δούμε -λίγο παραπάνω-. Στη Βόρεια Ιταλία όμως τα βρήκαμε σκούρα! Τα όμορφα σημεία ήταν τόσα πολλά που αναγκαστήκαμε κάνουμε αρκετές στάσεις.

limni matzore italia happy traveller (4)

Το ROAD TRIP:
Το ταξίδι μας είχε πολλές και ωραίες στάσεις που αξίζει και εσύ να κάνεις όταν ταξιδέψεις στην περιοχή. Ξεκινήσαμε με το Τιράνο (Tirano), συνεχίσαμε με την υπέροχη λίμνη Κόμο (Como), αλλά και την πόλη Λέτσο ή Λέκκο (Lecco). Επισκεφθήκαμε την μαγική λίμνη Ματζόρε (Maggiore), είδαμε την Ιταλική πόλη Μπρουίλ Τσερβίνια (Breuil Cervinia) στην Ιταλική πλευρά του επιβλητικού βουνού Μάτερχορν και μείναμε για ένα βράδυ στο πολύ συμπαθητικό Βάρτσο (Varzo). Για το τέλος αφήσαμε τις πανέμορφες ιταλικές Άλπεις που κλέβουν τις εντυπώσεις.

default
Το Τιράνο από ψηλά

ΤΙΡΑΝΟ – TIRANO

Το Τιράνο (Tirano) είναι μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Sondrio της βόρειας Ιταλίας. Έχει 9.053 κατοίκους (2016) και βρίσκεται δίπλα στα σύνορα Ελβετίας – Ιταλίας. Ο ποταμός Adda ρέει στην πόλη. Αυτή η μικρή και όμορφη πόλη μπορεί να σε κερδίσει εύκολα, όπως και κάθε ιταλική πόλη ή χωριό άλλωστε. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι η εκκλησία στο κέντρο της πλατείας. Πανέμορφη και επιβλητική σε καλεί να την επισκεφθείς.

Λίμνη Κόμο, Ιταλία
Λίμνη Κόμο, Ιταλία

ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – COMO

 Για τη λίμνη Κόμο έχουμε ακούσει πολλά.. και όχι άδικα! Είναι μια πανέμορφη λίμνη την οποία πετύχαμε κατά το ηλιοβασίλεμα. Τότε η φύση μας χάρισε τα πιο όμορφα χρώματά της και εμείς έχουμε εκεί, κάποιες από τις ομορφότερες αναμνήσεις μας από αυτό το ταξίδι. Μπορεί να μην μείναμε πολύ, όμως η εμπειρία χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μας. Η λίμνη βρίσκεται στη Λομβαρδία της Ιταλίας και είναι πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έχει έκταση 146 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας.

Μπρουίλ Τσερβίνια (Breuil Cervinia)
Μπρουίλ Τσερβίνια (Breuil Cervinia)

Μπρουίλ Τσερβίνια (Breuil Cervinia)

Η ιταλική πόλη Μπρουίλ Τσερβίνια (Breuil Cervinia) είναι από τις πιο αλπικές πόλεις που μπορείς να επισκεφθείς στην Ιταλία. Μάλιστα για να καταλάβεις πόσο αλπική είναι μπορείς να πας σε αυτή από την Ελβετία με τα σκι ή τα σνόουμπορντ σου. Έτσι έφτασε ο Ευτύχης σε αυτήν. Μέσω Ελβετίας και με το σνόουμπορντ! Είναι εκπληκτική εμπειρία και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείς.

Ιταλικές Άλπεις
Ιταλικές Άλπεις

Ιταλικές ΆΛΠΕΙΣ

Οι ιταλικές Άλπεις είναι κάτι το μαγικό. Μπορείς να δεις εκπληκτικά χωριά και να ανακαλύψεις υπέροχες αλπικές ομορφιές. Για αυτό σου τις προτείνουμε και εμείς ανεπιφύλακτα. Αν θέλεις να δεις κάποια παραπάνω πράγματα για αυτές -τις Ιταλικές Άλπεις- δες το επεισόδιό μας εκεί.

Τέλος, όσον αφορά τις στάσεις μας στις πόλεις Λέτσο ή Λέκκο και Βάρτσο ήταν πολύ μικρές.  Στο Λέτσο κάναμε ένα μικρό πέρασμα ενώ στο Βάρτσο μείναμε ένα βράδυ και φάγαμε νοστιμότατη ιταλική πίτσα. Μπορεί να μην εξερευνήσαμε πολύ αυτές τις πόλεις, αλλά από όσο είδαμε, το άξιζαν!

Δες και τα 4 επεισόδια:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here