Γουότερβιλ! Το αγαπημένο μέρος διακοπών του Τσάρλι Τσάπλιν και της οικογένειάς του. Θα γίνει και το δικό σου αγαπημένο μόλις φτάσεις εκεί. Η απέραντη φυσική ομορφιά, η θέα στον εκπληκτικό κολπίσκο Ballinskelligs  και η εικόνα του Τσάρλι Τσάπλιν σε κάθε γωνιά του χωριού θα σε κάνουν να το λατρέψεις.

waterville ireland happy traveller (5)

Χωριό: WaterVille (Γουότερβιλ)
Χώρα: Ιρλανδία
Πληθυσμός: 538 κάτοικοι

Γενικές Πληροφορίες:

Το WaterVille αν και χωριό είναι αρκετά ανεπτυγμένο και μάλιστα έχει σούπερ μάρκετ, πρατήριο βενζίνης, ταχυδρομείο, ιατρικό κέντρο και αγορά. Επίσης διαθέτει και κάποια εστιατόρια με τα οποία εξυπηρετούνται και οι τουρίστες που καταφθάνουν στο χωριό. Ιστορικά είναι γνωστό ως Coirean. Η διαδρομή N70 Ring of Kerry, περνάει μέσα από την πόλη. Το Waterville έχει πληθυσμό 538 κατοίκων.

Που να φάω: 

Το χωριό διαθέτει εστιατόρια και μαγαζιά (όπως προαναφέρθηκε), που θα μπορέσουν να καλύψουν σίγουρα τα γούστα σου στο φαγητό. Αν βέβαια δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα οι ιρλανδικές λιχουδιές μπορείς να ψωνίσεις από το τοπικό σούπερ μάρκετ ό,τι θέλεις.

waterville ireland happy traveller (2)

Που να πάω – Τι να δω:

Το μέρος είναι διάσημος προορισμός για αυτούς που αγαπούν το γκόλφ. Διαθέτει δύο γήπεδα γκολφ παγκόσμιας κλάσης και αν σου αρέσει και εσένα σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείς το ένα από τα δύο. Το ψάρεμα στο Γουότερβιλ είναι μια αγαπημένη ασχολία για ντόπιους και τουρίστες. Μάλιστα το Γουότερβιλ είναι ο παράδεισος των ψαράδων. Η περίοδος αλιείας ανοίγει στις 17 Ιανουαρίου και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Βέβαια μην παραλείψεις να δεις από κοντά και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Charlie Chaplin που γίνεται στο χωριό. Πήγαινε στο Butler Arms Hotel και δες που έμενε ο Τσάρλι Τσάπλιν όταν ερχόταν για διακοπές στο Γουότερβιλ. Τέλος, θα βρεις σε όλο το χωριό διάφορα «μνημεία» του Τσάρλι, αγάλματα, ζωγραφιές σε τοίχους κτλ. Διάλεξε εκείνο που σου αρέσει περισσότερο και βγες μια αναμνηστική φωτογραφία.

waterville happy traveller waterville ireland happy traveller (3) waterville ireland happy traveller (4) waterville ireland happy traveller (7) waterville ireland happy traveller (11)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here