Ο ίσως κορυφαίος Travel Vlogger στον κόσμο, Louis Cole που το κανάλι του στο youtube έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια συνδρομητές, ξεκινάει το πιο “τρελό” VLOGGING ταξίδι που έγινε ποτέ. Μαζί με τον JP (The candourist) που είναι πιλότος και επίσης YouTuber θα κάνουν ένα ταξίδι 3 μηνών, γυρνώντας όλο τον κόσμο με ένα μικρό διθέσιο αεροπλάνο! Στα διάφορα μέρη που θα κάνουν στάσεις θα έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους,  θα εξερευνούν την περιοχή και θα μοιράζονται μαζί μας μέσα από το YouTube τις περιπέτειες τους. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ που θα παρουσιάζει την ομορφιά που πηγάζει μέσα από την ποικιλία και την διαφορετικότητα που υπάρχει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τί είναι το VLOG και τι ο VLOGGER;

H λέξη vlog είναι συντομογραφία/σύνθεση του video blog. Είναι δηλαδή μια μορφή ημερολογίου σε μορφή βίντεο. Ένας άλλος ορισμός είναι η δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών από 1 άτομο τον vlogger, του οποίου η οπτική, η κινηματογραφική αισθητική κλπ είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Χωρίς δηλαδή συνεργείο, σκηνοθέτες παραγωγούς κλπ. Ο vlogger είναι όλα αυτά μαζί!

Οι Vlogger δημιουργούν βίντεο που μοιράζονται με το κοινό τους στο Ίντερνετ, κυρίως στο youtube. Η θεματολογία του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός, κάτι που προσδίδει μία μοναδική αυθεντικότητα στις διαδικτυακές αυτές εκπομπές του καθενός.

Γενικά ένας vlogger καταγράφει ιστορίες της καθημερινότητάς του. Οι travel vlogger είναι αυτοί που κυρίως ταξιδεύουν και μοιράζονται εμπειρίες από τα ταξίδια τους μέσα από τα βιντεό τους.

Σήμερα ο Louis ανέβασε το πρώτο VLOG με την δοκιμαστική πτήση που κάνανε στην Καλιφόρνια στα πλαίσια της προετοιμασίας για το ταξίδι που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Εδώ  μπορείτε να δείτε το website του project www.flybeyondborders.com

funforlouis beyond boarders

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here