Τα ξέρεις όλα για τις Φιλιππίνες, σίγουρα όχι! Για πάμε να μάθουμε πράγματα που δεν ξέραμε, αλλά θέλαμε να μάθουμε για αυτή την τροπική χώρα!

  1. Οι Φιλιππίνες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος στον κόσμο, με πάνω από 7.000 νησιά. 
  2. Η χώρα έχει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με ένα μείγμα ιθαγενών, ισπανικών και αμερικανικών επιρροών. 
  3. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μαργαριτάρι του κόσμου, το οποίο βρέθηκε στο νησί Palawan και ζύγιζε 34 κιλά. 
  4. Οι Φιλιππίνες είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καρύδων στον κόσμο, με μέσο όρο παραγωγής 19 δισεκατομμυρίων ξηρών καρπών ετησίως. 
  5. Το εθνικό άθλημα Arnis, γνωστό και ως Eskrima ή Kali, είναι η εθνική πολεμική τέχνη και άθλημα των Φιλιππίνων. 
  6. Το «Ati-Atihan Festival» που πραγματοποιείται στο Aklan είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ της χώρας, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. 
  7. Οι φυτείες ρυζιού Banaue στην επαρχία Ifugao θεωρούνται ένα τεχνικό θαύμα, καθώς χαράχτηκαν στα βουνά πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. 
  8. Οι Φιλιππίνες είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγγλόφωνη χώρα στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. 
  9. Η χώρα είναι γνωστή για τις μοναδικές λιχουδιές της, όπως το Balut (γονιμοποιημένο αυγό πάπιας), το Adobo (ένα δημοφιλές πιάτο με κοτόπουλο ή χοιρινό) και το Lechon (ψητό γουρούνι). 
  10. Οι Φιλιππίνες φημίζονται για τις εκπληκτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά τους, με δημοφιλείς προορισμούς όπως το Boracay, το Palawan και το Siargao που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here